SUPERTRIO: Multicyde-feberen herjet i Europa ved tusenårsskiftet. Her er medlemmene Patrick Hauge, Silya Nymoen og Lars Larssen Naumann i 1999.
SUPERTRIO: Multicyde-feberen herjet i Europa ved tusenårsskiftet. Her er medlemmene Patrick Hauge, Silya Nymoen og Lars Larssen Naumann i 1999. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

20 år siden braksuksessen – dette gjør Multicyde-medlemmene i dag

Låtene deres var på alles lepper idet vi gikk inn i et nytt millenium. 20 år etter første single jobber de fortsatt i musikkbransjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pop-, hiphop- og soul-gruppa Multicyde skulle egentlig bare være en duo. I den spede begynnelse var det kun Lars Larssen Naumann og Patrick Hauge. Ved en tilfeldighet ble også Silya Nymoen et fast inventar.

Larssen Naumann trengte nemlig noen til å synge litt på ei låt, og spurte Silya om hun kjente noen som kunne.

– Uten å tenke over det, svarte jeg: «Jeg kan!», sier Silya.

– Helt sjukt

Gutta fikk platekontrakt og ga ut den første singelen «The Clap Trap» i 1998. Etterpå gikk det slag i slag med albumutgivelse og turné, og siden Silya sang på alle hitsene, måtte hun også bli med ut til fansen.

– Tenk det! 20 år siden. Det er helt sjukt, sier Silya til TV 2.

Lars forteller at han opplevde tiden med Multicyde som ganske surrealistisk.

– På en måte husker jeg tiden mest som et eneste sus. Årene bare raste forbi. Men mer spesifikt husker jeg blant annet det å spille på HitAwards i Oslo Spektrum, og møte Patricks blikk mens vi stod på scenen og nesten le oss i hjel fordi det var så overveldende, forteller han.

– Konstant latter og smil

Også hadde de det veldig, veldig gøy, erindrer Patrick.

– Om vi var i studio og laget musikk, var på turné og gjorde konserter eller var rundt og gjorde intervjuer så hadde vi alltid en tullete greie gående med masse humor og rare kallenavn for eksempel. Det var stort sett konstant latter og smil. Vi hadde da heller ikke så mye å henge med hodet for under denne eventyrtiden.

Det ble med de to albumene Multicydal i 1999 og Multiplicity i 2001. Etter det ville de gå egne veier. I dag jobber samtlige av dem i musikkbransjen.

Mange jern i ilden

Patrick Hauge har i 20 år vært best kjent under DJ-navnet «Patski Love» i klubbkonseptet «Club Juicy». Sammen med «Chris Stallion», hvis egentlige navn er Chris Welsh, har de fått klubbgjengere til å riste løs på dansegulvet ut i de sene nattetimer. Nå er han også tilbake på scenen som artist i JCY.

– I tillegg til artist- og DJ-karrieren, driver jeg et bookingbyrå for DJ’s og artister, er medeier i flere restauranter og barer i hovedstaden. Også er jeg i ferd med å starte en musikkfestival, så du kan si jeg har et par jern i ilden, sier Hauge til TV 2.

Fulgte drømmen i USA

Den andre i den opprinnelige duoen, Lars Larssen Naumann, er nå å finne i Dallas, og av og til i Norge, som musikkprodusent og komponist.

– Jeg var fast bestemt på å drive med musikk fra jeg var 15 år gammel. Både Claptrap og det aller meste av vårt første album ble produsert i mitt lille hjørne-studio, i min lille hybel i Oslo, forteller han og legger til:

– Så var vi heldige nok til å ha såpass suksess, at da Multicyde var ferdig, var jeg hvert fall ikke i tvil om hva jeg ville fortsette å gjøre!

Har fortsatt kontakt

Anèa, som hun het i Multicyde-sammenheng, ble til Silya. Lørdag er hun hedersgjest i Hver gang vi møtes, hvor hun blant annet forteller om Multicyde-eventyret, den strabasiøse veien mot en artistkarriere i USA, feilslått kjærlighet, følelsen av å lykkes som artist i Norge og lykken i å møte mannen i sitt liv.

– Det har vært utrolig gøy og følge henne siden Multicyde, og jeg er virkelig imponert over at hun aldri ga opp til tross for flere nedturer. Til slutt lyktes det endelig, skryter Patrick Hauge.

Til tross for travle hverdager og lange distanser har de sporadisk kontakt alle tre. I fjor sommer spilte de blant annet sammen under Over Oslo festivalen.

– Da var det lenge siden sist, i hvert fall for meg som bor i USA, men det var som om ikke en eneste dag hadde gått. Det høres kanskje klisje ut, men det er sant. Å opptre sammen igjen var ordentlig gøy. Det var alltid veldig mye latter mellom oss tre – og det er det fremdeles, avslutter Lars.

Lørdag kveld kan du se Silya bli hyllet av de andre artistene i «Hver gang vi møtes» klokken 20.00 på TV 2.