Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger er ute av rally Monte Carlo. Foto: Jean-pierre Clatot
Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger er ute av rally Monte Carlo. Foto: Jean-pierre Clatot

Katastrofe for Mikkelsen i Rally Monte Carlo

Prøvde febrilsk å fikse dynamoproblemer, men den norske duoen måtte kaste inn håndkledet etter kun én fartsetappe fredag. Dermed er den første VM-runden ødelagt.

Sendingene fra rally-VM denne sesongen ser du på TV 2 Sportskanalen og Sumo.

Andreas Mikkelsen åpnet godt torsdag kveld og startet fredag vel vitende om at kun Sebastien Ogier var eneste mann foran ham på resultatlisten.

Men på vei til SS4 skulle det gå galt for Mikkelsen og kartleser Anders Jæger. Dynamoen skal ha sagt takk for seg, etter flere meldinger om at de forsøkte så godt de kunne å ordne dynamoen, så var denne innsatsen forgjeves.

Mikkelsen er ute av Rally Monte-Carlo denne fredagen.

– Problemer med dynamoen gjorde at batteriet ikke ladet mer. De prøvde å fikse på båndet, men det gikk ikke, så det er et problem vi må se på etterpå, sier teamsjef Michel Nandan til WRC+-sendingen.

Etter SS3 hadde nordmannen falt ned til en tredjeplass etter en krevende start på dagen. Mye grus på veien og en førerfeil der han dro rett fram i et veidele ga ham en tidstap på mer enn 20 sekunder.

Likevel hadde han tredjeplassen bak teamkamerat Dani Sordo for det ulykksalige skjedde på transportetappen til neste etappe.

Ettersom det ikke er større fysiske skader på bilen ellers, antar Parc Fermé at det ikke er noe problem å restarte løpet lørdag morgen, uten at dette foreløpig er bekreftet.

Tidstapet som følge av at han mister hele fredagen, med syv ekstra minutter per etappe, blir dog så stort at det kun er Power Stage søndag som er Mikkelsens eneste reelle sjanser til å score poeng dette løpet.