Dette blir en av verdens dyreste biler

Fire norske kunder har allerede vist interesse.

Ranger Rover SV Coupe skal bare bygges i 999 eksemplarer, den debuterer offisielt i mars.
Ranger Rover SV Coupe skal bare bygges i 999 eksemplarer, den debuterer offisielt i mars.

Flere av verdens mest eksklusive bilprodusenter har meldt seg på i SUV-kampen den siste tiden. Merker som Bentley, Lamborghini og Maserati har kommet med SUV-er. Og flere er på vei, blant dem Rolls-Royce.

Det kan naturligvis ikke produsentene med lange SUV-tradisjoner sitte stille og se på. En av dem som har hatt et solid grep på denne klassen i mange år, er Range Rover.

Lage todørs coupe

Nå svarer de med nye Range Rover SV Coupe, en bil som bare skal bygges i 999 eksemplarer. Med andre ord: Dette blir eksklusivt!

Hvis du stusser på kombinasjonen Range Rover og Coupe, har du egentlig god grunn til det. Coupe-karosseri er jo ikke akkurat hva vi forbinder med mastodonten Range Rover, men her skal engelskmennene rett og slett lage todørs coupe av bilen.

Lillebror Range Rover Evoque har for så vidt samme oppskrift, men her snakker vi altså en langt større bil.

Range Rover er toppmodellen fra Land Rover-konsernet, nå får vi snart se den som todørs coupe.
Range Rover er toppmodellen fra Land Rover-konsernet, nå får vi snart se den som todørs coupe.

BMW X5 40e: SUV-kuppet som ikke helt innfrir

Fire norske kunder

Med denne modellen skal Land Rover markere at de fyller 70 år. Samtidig skal SV Coupe dra røttene tilbake til den første Range Roveren, som debuterte som todørs (eller strengt tatt tredørs, hvis vi tar med bakluka). Det har skjedd litt av hvert i bilverdenen siden den kom.

Range Rover SV Coupe debuterer på bilutstillingen i mars. Deretter starter produksjonen, hos Land Rovers Special Vehicle Operations. I praksis blir den håndbygget.

– Vi har allerede fire kunder som har vist sin interessse for bilen. Med så begrenset produksjon forventer vi samlerstatus for denne. Range Rover har en veldig sterk posisjon, og denne spesialmodellen vil ytterligere forsterke Range Rover som den ultimate luksus-SUVen, sier Jacob Moer Aanonsen som er salgssjef for Jaguar og Land Rover, til Broom.

Da Range Rover debuterte, var det med bare to dører. Denne bilen har forlengst blitt et ikon.
Da Range Rover debuterte, var det med bare to dører. Denne bilen har forlengst blitt et ikon.

Her får du ladbar hybrid til under 300.000 kroner

Fra øverste hylle

Noen pris på bilen er ennå ikke klar. Men etter hva vi erfarer, vil den havne på i underkant av fire millioner, pluss pluss. Her vil nok kjøperne i stor grad kunne bestemme hvordan bilen skal bli til slutt.

Under panseret er det ventet at Range Rover plasserer sin 5-liters V8-motor, vi snakker oppunder 600 hestekrefter.

Så langt har Range Rover gitt oss et bilde av interiøret, som for øvrig har forskjellig farge på setene foran og bak. SV Coupe har fire separate seter. Interiøret har store doser skinn og treverk, her det nok grunn til å vente materialvalg fra absolutt øverste hylle.

LES MER: Dette er Norges dyreste SUV-er akkurat nå

Se video: Ladbar hybrid og priskutt på Range Rover