MÅTTE HIT: Flere ungdom som festet på et utested i Narvik måtte til sykehus på grunn av alkoholforgiftning.
MÅTTE HIT: Flere ungdom som festet på et utested i Narvik måtte til sykehus på grunn av alkoholforgiftning. Foto: Jan Fredrik Frantzen

Syv til sykehus i narvik etter skolefest:

Politiet: – Vanlig norsk ungdom som har drukket seg for fulle

Flere av skoleungdommene som festet på utestedet Malmen restaurant var så fulle at de måtte til sykehus med ambulanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De var på grensen til bevisstløse, sa operasjonslederen i Nordland politidistrikt, Fred Leirvik til TV 2 natt til fredag.

I løpet av natten ble syv ungdom som festet på et utested i Narvik sentrum, hentet med ambulanse og fraktet til Universitetssykehuset.

– Det er noen som ikke har gjort jobben sin her, sa operasjonslederen.

Politiet var først innom utestedet like etter midnatt og varslet noen foreldre om at barna deres måtte hentes fordi de var overstadig beruset.

Senere ble det klart at flere måtte ha hjelp.

– Ikke kritisk

Tre ungdommer ligger fortsatt til observasjon fredag morgen, men de blir trolig utskrevet i løpet av dagen.

– De som kom inn med ambulanse var seks gutter og én jente, sier Per-Christian Johansen, kommunikasjons-rådgiver ved UNN, Narvik.

Ikke fått servert alkohol på utestedet

Fredag morgen gjør politiet det klart at det dreier seg om en skolefest der ungdom fra Narviks tre videregående skoler samles for å feste. Utestedet, som heter Malmen restaurant, har et eget bar-område med 18 års aldersgrense med strengt vakthold.

– Dette dreier seg om vanlig norsk ungdom som har drukket seg for fulle, sier konstituert politistasjonssjef Ben-Inge Eriksen til TV 2.

Han sier de skal snakke med involverte fra både utestedet og skolene for å ta rede på hva som har skjedd, før de vurderer om det skal opprettes sak etter hendelsen.

– Det som er spesielt denne gangen er at mange måtte til sykehuset, men ellers er dette helt vanlig. Det er ungdom som har drukket seg for fulle på vorspiel, og vi har ingen mistanke om at utestedet har skjenket dem alkohol, sier han.

– Ganske drøyt

TV 2 har snakket med en av ungdommene som var på festen, og som bekrefter at det er strengt vakthold inn til bar-delen.

– Jeg tror ikke noen under 18 har kommet inn der, sier han. Han sier det jevnlig er skolefester på det aktuelle utestedet, men at det ikke har vært så ille før.

– Det er ganske drøyt. Folk bør være mer bevisst på hva de får i seg. Det er jo idioti rett og slett å drikke seg så full.