FERGUSON STØTTET: Sir Alex Ferguson (t.h.) sendte sine nest beste til Darren Way og hans testimonial.
FERGUSON STØTTET: Sir Alex Ferguson (t.h.) sendte sine nest beste til Darren Way og hans testimonial. Foto: Yeovil TV / AP

Takker Ferguson for at han kan møte United i FA-cupen etter den alvorlige ulykken

Yeovil-manager Darren Way kjempet for livet og satt lenge i rullestol, men skal nå han forsøke å slå ut Manchester United av FA-cupen. Han gir Sir Alex Ferguson æren for at det er mulig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir en spesiell kveld på Huish Park når selveste Manchester United kommer for å spille FA-cupens fjerde runde fredag, men for Yeovil-manager Darren Way blir nok kampen ekstra følelsesladet.

38-åringen var passasjer i en fryktelig bilulykke i desember 2008, der han pådro seg flere alvorlige skader og kjempet for livet. Karrieren var i realiteten over for Yeovils midtbanespiller med ulykken.

– Jeg er veldig heldig som er i live. På et tidspunkt spurte jeg en av de som kom til bilen om å fortelle barna mine at jeg elsker dem. Hadde det ikke vært for at hun spurte meg om barnas navn, hadde jeg ikke kunne fortalt denne historien. Det var et kritisk øyeblikk, og det ga meg noe å kjempe for, har Way tidligere fortalt til The Guardian.

Det var først i 2010 han innså at karrieren var over, og Way erkjenner «at han innerst inne visste det hele tiden». Samme året fikk han sin testimonial da Manchester United-manager Sir Alex Ferguson sendte klubbens reservelag til Yeovil.

Way kom inn som innbytter i siste spilleminutt mot laget ledet av Ole Gunnar Solskjær og med spillere som Jesse Lingard, Ravel Morrison, Joshua King og Magnus Wolff Eikrem. Way er utrolig takknemlig for kampen, der inntektene gikk til Way og familien.

– Jeg kommer aldri til å glemme det. Sammen med min advokat og Gordon Taylor dro vi for å møte Sir Alex Ferguson. Han lovet å ta vare pår meg og aldri skuffe meg. Jeg føler meg veldig heldig som hadde støtten fra verdens kanskje største manager da jeg hadde det tyngst. Hvor hadde jeg vært nå uten ham? Det hadde vært mye vanskeligere, det er helt sikkert, sier Way til The Guardian før fredagens kamp.

I FA-cupens fjerde runde står Darren Way side og side med dagens Manchester United-manager, José Mourinho, på sidelinjen.

– Etter å ha vært så nær døden, ikke kunnet gå og sittet i rullestol i åtte måneder, så jeg min egen selvstendighet forsvinne. Nå ønsker jeg å få det beste ut av hver dag som går, sier Way.

Om ikke møtet med Manchester United var vanskelig nok fra før, kunne Mourinho bekrefte torsdag at Alexis Sánchez går rett inn i troppen.