Ryggskade stoppet Ståle Sandbech i X Games

OL-håpet Ståle Sandbech (24) måtte trekke seg fra slopestyle-kvaliken i X Games etter et fall. OL virker ikke å være i fare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det gikk galt på det siste hoppet for Ståle Sandbech i hans første forsøk i kvaliken.

Rykkinn-gutten, som tok OL-sølv for Norge i Sotsji, landet på ryggen på kulen.

TV-bildene viste at han hadde smerter etterpå. Se fallet øverst.

– Jeg må bare prøve å få fart på ryggen og kjøre det siste forsøket, sa han tappert til NRK etterpå, men slik gikk det ikke.

Han måtte trekke seg fra konkurransen og heller besøke legevakten.

– De er gjort masse tester. Han har fått en skikkelig kompresjon i korsryggen på venstre side og har muskulære smerter. Det er ingen tegn til brudd eller behov for røntgen eller MR. Det er status nå, så må vi bruke tiden fremover for å se om det skjer noe endring, sier landslagssjef Per-Iver Grimsrud til TV 2.

– Per nå er ikke OL i fare, sa Grimsrud noe senere i en pressemelding.

Skal kjøre i OL

Sandbech er tatt ut til OL i Sør-Korea om et par uker. Det siste han trenger nå er en skade som kan spolere hans forsøk på å ta gullet mange mener han ble fradømt i Sotsji.

Natt til lørdag norsk tid skal han kjøre big air-konkurransen om helsen tillater det. Må han trekke seg, er Mons Røisland førstereserve.

Landslagets osteopat, Stian Laurtizen, tok hånd om Ståle etter skaden.

– Han går fint, men har vondt på venstre side nederst i korsryggen. Vi har gjort en del undersøkelser og dro til legevakten for å låne en benk. Legen på stedet gjorde undersøkelser for å utelukke bruddskader og nevrologiske utfall. Han har vondt når han beveger seg, men det er muskulært, sier Lauritzen i en pressemelding.

Om big air-sjansene sier 24-åringen dette:

– Vi ser an om det blir verre eller ikke. Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar. Jeg kan ikke gjøre noe annet en å se an. Kroppen kan gjøre underverker noen ganger, men den kan også være en drittsekk, sier Sandbech.

Sandbech har vist positive takter denne sesongen. Han er tilbake etter en periode med flere kneoperasjoner.

Marcus Kleveland er forhåndskvalifisert til slopestylefinalen i X Games i Aspen. De andre nordmennene som forsøkte seg i kvaliken, Mons Røisland og Torgeir Bergrem, feilet i sine to forsøk.