BILDE SPREDT: I 2016 fikk Sophie Elise Isachsen et bilde ufrivillig delt på nett.
BILDE SPREDT: I 2016 fikk Sophie Elise Isachsen et bilde ufrivillig delt på nett. Foto: Braastad, Audun/SCANPIX

To menn bøtelagt for å ha delt intimt bilde av Sophie Elise (23)

Bloggeren Sophie Elise Isachsen (23) jubler etter at politiet har snudd i bildedelingssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To personer som har delt et privat bilde av bloggeren Sophie Elise Isachsen (23) på internett er bøtelagt av politiet for forholdet.

Bloggeren har tidligere fortalt om at et privat, intimt bilde av henne ble spredt, blant annet i den kontroversielle Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar».

Hun politianmeldte dem som delte bildene, men saken ble henlagt av politiet. Isachsen klagde imidlertid på henleggelsen, og nå har politiet snudd.

«Politiet har konkludert med at de har begått straffbare handlinger eller at de har brutt straffeloven og derfor gitt de bøter på 15.000», skriver bloggeren i et Facebook-innlegg torsdag.

– Veldig glad

Til TV 2 opplyser Isachsen at de to anmeldelsene som politiet har snudd i gjelder medlemmer av «Mannegruppa Ottar». Hun sier også at hun er fornøyd med at sakens vending.

– Det føles bra! Jeg er veldig glad, sier hun.

I sitt Facebook-innlegg utdyper bloggeren at hun ser på saken som en seier både for seg selv og andre.

«Dette er en seier for meg, men så mange andre også om man tenker på det større bildet. Dette er en av de første sakene i sin sjanger som har blitt håndtert sånn og faktisk gitt bøter for spredning av et bilde. Suck on that, Mannegruppa Ottar», skriver hun.

Isachsen bistandsadvokat, Per Andreas Bjørgan, bekrefter også at politiet har snudd i saken.

– Vi har blitt orientert fra politiet om at de har bøtelagt to av de mistenkte. Det er bra at politiet tar denne type ting på alvor, og vi får håpe at dette er begynnelsen på en ny praksis hvor man ser alvorlig på uønsket bildedeling i sosiale medier, sier han til TV 2.

– Ulovlig på «Mannegruppa Ottar»

I etterkant av delingene valgte bloggdronningen å navngi flere av dem som spredte bildet i et blogginnlegg. Innlegget ble senere slettet, etter at Isachsen fikk flere trusler.

Facebook-administrator for «Mannegruppa Ottar», Kay Erikssen, sier at gruppa ikke tolererer uønsket bildedeling.

– Denne typen bilder og trakassering er ulovlig på «Mannegruppa Ottar», og de som bryter dette reglementet kastes rett ut uten advarsel. Det er en del medlemmer som er kastet ut nettopp på grunn av bildet av Sophie Elise, sier Erikssen.

For tiden er Isachsen aktuell i TV 2-serien «Sophie Elises verden», hvor man blant annet får se henne reagere sterkt på ryktespredning via appen Jodel.