Mourinho forklarer hvorfor byttehandelen er fantastisk for alle parter

– Alexis Sánchez gikk fra en fantastisk klubb til en gigantisk klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Mourinhos uttalelser øverst

På pressekonferansen før fredagens FA-cupmøte med Yeovil bekreftet Manchester United-manageren at nysigneringen Alexis Sánchez er med i kamptroppen.

– Han er en spiller jeg kan bruke i alle angrepsposisjonene, svarte han på spørsmål om hvordan han så for seg å bruke chileneren.

José Mourinho, som senere samme dag forlenget kontrakten med United, benyttet også anledningen til å forklare hvorfor byttehandelen, som sendte Henrikh Mkhitaryan til Arsenal, er fantastisk – og med trykk på fantastisk –for alle parter.

– Avtalen er fantastisk for oss. Den er fantastisk for Arsenal. Jeg mistet en fantastisk spiller, mr. Wenger mistet en fantastisk spiller. Jeg fikk en fantastisk spiller, mr. Wenger fikk en fantastisk spiller, sa Mourinho.

– Sánchez gikk fra en fantastisk klubb til en gigantisk klubb. Mkhi gikk til en fantastisk klubb. Det var en flott avtale for alle parter, understreket han.

Til tross for Mourinhos forsikringer, er det likevel noen som mener Sánchez nok er et nivå over Mkhitaryan.

Tar nesten selvkritikk

Manchester United-manageren tror armeneren kan heve seg i Arsenal nå.

– Kunne han spilt bedre for oss? Kunne jeg fått mer ut av ham? Kanskje. Kunne han gjort mer for å tilpasse seg? Kanskje. Men jeg angrer ikke. Han gjorde noen viktige ting for oss. Jeg tror han kan bli bedre i Arsenal enn her, for nå har han tilpasset seg spill i Premier League, sa portugiseren, som også tror Mkhitaryan er en god match for Arsenals spillestil.

En slik avtale mellom to toppklubber i Premier League er sjelden kost, men Mourinho er en mann som kan få det til å skje. I sommer hentet han Nemanja Matic fra Chelsea.

– Slike avtaler er noe jeg mener bør skje oftere, slo han fast på pressekonferansen.

– Real Madrid brenner

Onsdag røk Real Madrid ut av Copa de Rey for Leganes. Den spanske storklubben er også skakkjørt i ligaen. Manager Zinedine Zidaneer under press og superstjernen Cristiano Ronaldo linkes til både PSG og Manchester United.

En journalist på pressekonferansen spurte Mourinho, som tidligere har vært sjef i Real Madrid, om et potensielt kjøp av Ronaldo.

– Jeg er den siste som skal helle bensin på bålet, for Real Madrid brenner. Resultatene er ikke gode. Det er en klubb jeg har jobbet tre år i, jeg bryr meg om den. Derfor er jeg den siste som skal helle bensin på bålet, sa Mourinho og fortsatte:

– Så for å helle vann på bålet: Ronaldo er en spiller alle managere og klubber vil ha, men bare én manager og én klubb kan ha ham; Zidane og Real Madrid.

Så får vi se om Mourinhos brannslukking virker, eller om ryktene vil vedvare helt til sommeren.