HEDRES: I lørdagens program av «Hver gang vi møtes» er det Silya Nymoens låter som skal tolkes.
HEDRES: I lørdagens program av «Hver gang vi møtes» er det Silya Nymoens låter som skal tolkes. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix

Hatet menn etter skilsmissen: – Blir fortsatt sint når jeg tenker på det

«Hver gang vi møtes»-Silya (40) forteller om det feilslåtte ekteskapet i USA. Og om da hun fant mannen i sitt liv – i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle har opplevd å forelske seg i en superstjerne som barn. Silya Nymoens (40) drømmeprins var Gene Kelly. Etter å ha sett «Singing in The Rain» sammen med faren sin, var hun helt betatt.

– Jeg hadde en kjempesvær plakat av ham på rommet mitt. Egentlig tror jeg at jeg ville bli Gene Kelly. Han kunne danse, synge, spille skuespill – han var alt! Det fant jeg veldig fascinerende, forteller sangfuglen til TV 2.

Man kan vel si at den ferske 40-åringen også har gjort «alt». Hun har fulgt dansedrømmen, fått en musikkarrière, spilt teater og vært programleder.

– Burde aldri gjort det

Silya har grepet alle sjanser som har bydd seg. På godt og vondt. En av de vonde opplevelsene var da hun hadde gitt sitt ja til en amerikansk kokk mens hun bodde i New York.

– Jeg var ikke helt der jeg ville være da jeg møtte ham, forteller hun.

Artisten hadde for ikke så lenge siden blitt fratatt platekontrakten hun hadde med Columbia Records. Hun måtte derfor sjonglere flere andre jobber for å ha råd til å fortsette å bo i byen. Musikken ble vanskeligere å prioritere.

– Jeg møtte ham da jeg jobbet i catering. Det var veldig fint at han var kokk, for det hadde ikke noe med musikk å gjøre. Jeg hadde jo datet produsenter og musikere tidligere, men det funka ikke noe særlig, forteller Nymoen.

Alt var rosenrødt i begynnelsen, så beslutningen om å gifte seg var ifølge Silya noe spontan.

– Det var litt den der: «Jeg har aldri gifta meg før, så det må jeg jo prøve». Jeg burde jo aldri gjort det, jeg skjønner det nå! Men jeg skulle ikke tilbake til Norge heller – så en amerikaner var jo nydelig, sier hun med en sarkastisk undertone.

– Blir fortsatt sint

Så begynte det idylliske forholdet å slå sprekker.

– Det hendte svært ofte at han ikke kom hjem, og det var virkelig ikke kult. Til å begynne med var jeg kjemperedd for at han var utro eller at han var død. Jeg hadde en veldig livlig fantasi, så det spant jo ut av kontroll, forteller hun.

Da han først kom hjem, konfronterte hun ham ofte i sinne. Til tross for alle de røde varselflaggene, tok det en stund før hun klarte å dra sin vei.

– Han løy hele tiden. Til slutt ble jeg bare likegyldig. Jeg ble hun som ikke hørte på seg selv. Jeg blir fortsatt sint når jeg tenker på det, at jeg valgte å ikke høre på min egen stemme. Jeg skal aldri mer velge bort å høre på magefølelsen, sier hun bestemt.

Lite visste Silya om at seieren i Stjernekamp et par år senere skulle føre henne tilbake til Norge og rett i favnen på drømmemannen.

– Etter Stjernekamp hadde jeg endelig fått litt blest – en plattform. Jeg var så klar for det! Jeg holdt konserter med en eneste gang, ga ut album og spilte på alskens festivaler. Jeg skulle ikke la denne sjansen gå fra meg! Men jeg var så ensom. Jeg ble en hardcore «business woman» og sa til meg selv at ingen mann skulle få ødelegge dette, sier hun.

– Jeg dør hver gang jeg ser ham

Så ble hun med på en teaterproduksjonen «Sweeny Todd» ved Det Norske Teatret i Oslo.

– Og da møtte jeg «the man», sier hun og ler.

– Han bare sitter der og er verdens vakreste! Jeg husker jeg tenkte «Hvem ER det her, som kaller seg Espen og er nordmann?! Det går ikke an».

Det tok litt tid før de fikk kontakt. Silya var overbevist om at den barske musikeren Espen Leite (44) slettes ikke ville snakke med henne. Men der tok hun feil. Tre år senere er de lykkelig gift.

– Før jeg møtte ham hadde jeg sett for meg en slags skikkelse som utgjorde drømmemannen. Også var det han jeg hadde hatt bilde av i hodet mitt. Han gjør meg helt tussete, og selv om vi er gift og har vært sammen i tre år, så dør jeg hver gang jeg ser ham, sier hun hengivent.

Ingen røde flagg

Silya er helt sikker på at de to vil vare livet ut.

– Han er «the real shit», og vi skal bli gamle sammen, utbryter hun.

Hvordan kan hun være så sikker på det, tenker du kanskje. Hun tror oppskriften har vært ærlighet.

– Vi har vært nådeløst ærlige. Og derfor har det heller ikke vært noen røde flagg, og jeg har hørt så mye på meg selv. Espen er snill og en ordentlig fin mann, bedyrer 40-åringen.

Hun beskriver ektemannen som en fantastisk støttespiller,

– Espen løfter meg opp, og siden han er musiker selv, skjønner han hva greia er. Han sier ikke «Skal du ut og reise igjen?!» når jeg skal ut og spille. Det er veldig viktig.

Dessuten har hun funnet seg selv.

– Jeg har blitt litt eldre og tryggere. Det som ikke er så viktig er ikke så viktig lenger. Det er veldig deilig! Det er helt nydelig å bli 40! Jeg skal bli hun som står på scenen og nesten detter av fordi hun er så gammel, forteller Silya og bryter ut i latter.

Og med Espen har Silya fått det hun kaller en gavepakke: To bonusbarn på ti og sju år. Hun er glad for at Espens sønner tok i mot henne med åpne armer.

– Jeg hadde jo møtt mannen i mitt liv, og tenk hvis de ikke hadde likt meg! Det hadde jo vært krise, for da hadde det ikke gått.

«Hei, vi liker deg!»

Men velkomsten hun fikk var en av de ærligste man kan få.

– «Hei, vi liker deg!» og jeg svarte «Jeg liker dere». Så var det greit! De er så fine.

Ifølge Silya har ikke paret tenkt på å få egne barn, men denne løsningen passer alle parter ypperlig: En travel artistkarrière og familieliv i skjønn harmoni.

– Det er perfekt å ha to gutter som kommer hit og bor her halvparten av tiden. Det er rett og slett verdens beste løsning! Jeg har fått det beste fra to liv, sier hun hjertelig.

Se Silyas store dag i «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.