SOLGT: Bundesliga-klubben RB Leipzig har punget ut to millioner euro, eller rundt 19,28 millioner kroner etter dagens kurs, for FC Københavns 16 år gamle midtbanetalent Mads Bidstrup.
SOLGT: Bundesliga-klubben RB Leipzig har punget ut to millioner euro, eller rundt 19,28 millioner kroner etter dagens kurs, for FC Københavns 16 år gamle midtbanetalent Mads Bidstrup. Foto: FCK.DK

Solgte 16-åring for 19,2 millioner kroner

FC Københavns 16 år gamle stortalent Mads Bidstrup blir en av de dyreste 2001-årgangene i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bundesliga-klubben RB Leipzig har punget ut to millioner euro, eller rundt 19,28 millioner kroner etter dagens kurs, for FC Københavns 16 år gamle midtbanetalent Mads Bidstrup.

FC København bekrefter overgangen på sine hjemmesider torsdag.

Ifølge den danske avisen Ekstra Bladet blir Mads Bidstrup nå en av de dyreste 2001-årgangene i verden.

Kun de serbiske brødrene og 2001-modellene Luka og Ivan Ilic er dyrere. Manchester City betalte i sommer 45 millioner kroner i overgangssum til Røde Stjerne Beograd for de to stjerneskuddene.

FORNØYD: Ståle Solbakken er fornøyd med salget av 16-åringen.
FORNØYD: Ståle Solbakken er fornøyd med salget av 16-åringen. Foto: Ruud, Vidar

– En ekstraordinær sum
FC Københavns norske trener Ståle Solbakken bekrefter at klubben mottar en stor sum for Mads Bidstrup.

– Her er det snakk om at det er betalt et ekstraordinært stort beløp for Mads Bidstrup. Det er en stor honnør til talentavdelingen som de siste årene har sendt spillere videre som er prismessig helt i verdenstoppen i deres årganger, sier Solbakken til FC Københavns hjemmeside.

Solbakken har ingen betenkeligheter med å selge 16-åringen til Bundesliga-klubben.

– Vi vet at Mads og hans familie har tenkt nøye gjennom at de ønsket å ta dette skrittet, og vi får bare gråte med det ene øyet og smile med det andre over denne handelen, konstaterer Solbakken.

Har solgt talenter for 53 millioner kroner
FC København har de siste årene solgt unna flere store talenter til utelandske klubber. I fjor sommer solgte klubben blant annet Victor Jensen, som er ett år eldre enn Bidstrup, til nederlandske Ajax for rundt 30 millioner kroner.

I tillegg til overgangssummen på 19,2 millioner kroner har FC København sikret seg en rekke klausuler som sørger for at klubben mottar mer penger om midtbanespilleren får suksess i Tyskland.

Det siste året har FC Københavns salg av tre store talenter – Mads Bidstrup, Victor Jensen og Nikolas Nartey – innbrakt 53 millioner kroner i rene overgangssummer totalt.

– Vår plan er fremdeles å utvikle spillere til vårt eget førstelag, og vi har sagt nei til mange tilbud de siste 12 månedene. Men med den talentmassen vi har, er det uunngåelig at det av og til dukker opp tilbud vi ikke kan si nei til, forklarer Ståle Solbakken.

Grunnen til at spillere under 18 år er blitt så ettertraktede for de største europeiske klubbene er at de kan registreres som såkalte «home grown»-spillere innen de fyller 18 år.

PS: Da Martin Ødegaard, som er født i 1998, ble solgt til Real Madrid som 16-åring fikk Strømsgodset angivelig rundt 30 millioner kroner i overgangssum.