Det ble et svært spesielt fengslingsmøte i Sunnmøre tingrett i Ålesund i dag med en nokså omvendt problemstilling.

Det var siktede selv som begjærte fengslingsmøte der forsvarer Torgeir H. Langva på vegne av sin klient ba dommeren om å bli fengslet i fire nye uker.

– Min klient kommer i et vakum ved å bli sluppet fri nå. Han ønsker av flere grunner å sitte i fengsel, sier Langva til TV 2.

Tobarnsfaren fra ei bygd på Sunnmøre ble pågrepet 4. oktober i fjor, som en del av den omfattende etterforskningen i politiaksjonen Operasjon Jupiter.

Sunnmøringen er siktet for oppbevaring av store mengder med bilder og video som viser seksualisert fremstilling av barn. Dette vedgår han straffskyld for. Han er også siktet for forsøk på grov voldtekt av barn under 14 år gjennom å bestille livestreaming av overgrep. Dette nekter han for.

Politiet ønsket å løslate mannen i dag og henviser til at det nå ikke er fare for bevisforspillelse i etterforskningen.

– Men vi motsetter oss ikke siktedes sin begjæring om fortsatt fengsling, sier politiinspektør Kirsti Hammerø i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Men tingretten tar ikke begjæringen fra siktede til følge. I kjennelsen som ble klar nå i ettermiddag henviser retten til at formålet med fortsatt fengsling var at siktede ikke har noe sted å bo, og at videre fengsling ikke kan begrunnes med dette.

Dermed blir siktede løslatt nå i ettermiddag.