SJOKOLADEKAKE OG GRØNNSAKER: Dette fikk kjendisene med seg hjem fra markedet i tredje uke, selv om de hadde ingen penger å kjøpe mat for. Foto: Skjermdump TV 2
SJOKOLADEKAKE OG GRØNNSAKER: Dette fikk kjendisene med seg hjem fra markedet i tredje uke, selv om de hadde ingen penger å kjøpe mat for. Foto: Skjermdump TV 2

Farmen-Halvor: – De får latterlig mye mat på Farmen kjendis

Tidligere deltakere mener at det er stor forskjell mellom Farmen og Farmen kjendis, særlig når det gjelder hvor mye mat de har på gården.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den andre sesongen av Farmen kjendis er i gang. Her skal norske kjendiser leve som de gjorde i Norge for 100 år siden.

Konseptet er det samme som vanlige Farmen, bortsett fra at deltakerne er kjendiser.

Men flere tidligere Farmen-deltakere mener at det er forskjell på originale Farmen og programmets kjendisversjon.

Camilla Cox Barfot (31), som tok en fjerdeplass i fjorårets Farmen, uttrykker i et Facebook-innlegg at hun synes det er store forskjeller.

«Det er nesten provoserende stor forskjell på Farmen kjendis og vanlig Farmen. De får jo alt de peker på. Vi fikk ikke så mye som en smule ekstra», skriver Camilla på Facebook.

– Doble rasjoner

Overfor TV 2 utdyper Camilla at hun mener at kjendisene får mye mer mat på gården.

– Da vi dro på markedet uten penger, fikk vi ingenting. Vi fikk byttet til oss en kjeks og en ostebit for en krabbeteine. Men når kjendisene drar på markedet uten penger, så kommer de hjem med helt vilt mye mat. Vi fikk aldri noen smaksprøver, sier Camilla til TV 2.

TIDLIGERE FARMEN-DELTAKER: Camilla Cox Barfot. Foto: Alex Iversen/TV 2
TIDLIGERE FARMEN-DELTAKER: Camilla Cox Barfot. Foto: Alex Iversen/TV 2

Camilla mener at kjendisene som havner i kjempehyttene får doble rasjoner av mat i forhold til hva første- og andrekjempene fikk under hennes sesong, og hun mener at kjendisene får flere gaver i form av kasser med mat.

– Egentlig bryr jeg meg ikke om forskjellene, men Farmen kjendis skal jo også være kampen for tilværelsen. Når kjendisene er der seks uker, får betalt og får mange goder, så blir det ikke en kamp i det hele tatt, sier Camilla.

– Hadde jeg vært på Farmen kjendis, så hadde det vært tidenes ferie. Men det er deres tap. De får ikke kjenne det på kroppen på samme måte som vi gjorde, sier hun.

Den tidligere Farmen-deltakeren forteller at hun trivdes godt med de harde kårene på gården.

– Latterlig mye mat

Fjorårets Farmen-vinner Halvor Sveen (47) mener også at kjendisene spiser mer mat enn det han gjorde.

– De får latterlig mye mat. Når de har så mange egg at de kan kaste på blink, så er det noe som er galt, sier Halvor til TV 2.

Han sikter til turen på markedet i den tredje uka, der Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35) og Dennis Vareide (27) arrangerte et show med blant annet eggkasting-konkurranse.

FARMEN-VINNER: Halvor Sveen. Foto: Alex Iversen/TV 2
FARMEN-VINNER: Halvor Sveen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Halvor mener, i likhet med Camilla, at kjendisene får kjøpt mer mat på markedet, samt at de får mer mat i kjempehyttene og flere gaver til gården.

– Hadde vi visst at det var så graverende stor forskjell da vi var på gården, så hadde vi protestert høylytt, sier han.

Halvor forteller at han ikke sultet under Farmen-oppholdet, men at han gjerne skulle hatt mer mat.

– Jeg gikk ned nesten 20 kilo i løpet av de elleve ukene, så jeg fikk ikke all den maten jeg trengte. Det var ensformig kost. De tre siste ukene hadde vi ikke kjøtt, så da spiste vi grønnsaksuppe uten kraft, sier han.

Betaling

Farmen-vinneren Halvor mener at han har lagt merke til en annen forskjell, når han har sett på årets sesong av Farmen kjendis:

– Det virker som om kjendisene har mye mer klær inne på gården. De går alltid i forskjellige antrekk, sier Halvor.

En annen ting som skiller de to produksjonene, er at kjendisene får betalt for å være med. Deltakerne i originale Farmen får ingen betaling, selv om de kan være på gården i opptil nesten tre måneder.

– Vi er med på Farmen frivillig, og for meg gikk det med økonomien helt fint. Men det hadde ikke gjort noe om vi fikk noe som en takk for god innsats. Det kunne vært noe så lite som en gavepakke på hotellet når vi kom ut. Vi fikk ingenting, bortsett fra en sjokolade og en Cola-boks, sier Camilla.

– Produsert på nøyaktig samme måte

Presseansvarlig for Farmen kjendis, Alex Iversen, har følgende kommentar til TV 2:

– Den største forskjellen er at Farmen kjendis varer i seks uker, og vanlig Farmen i 11 uker. Det er gjort noen få personlige avtaler med kjendisene, men ingenting som gir dem noe fortrinn i konkurransen med de andre deltakerne. Ut over det er Farmen og Farmen kjendis produsert på nøyaktig samme måte, sier Iversen.

TV 2 har tidligere skrevet om ulike krav kjendisene stilte før de ble med på Farmen kjendis. De personlige avtalene innebar krav om blant annet kaffe, sukker, barberhøvel og joggesko.

Enig i at de hadde mer mat

Da TV 2 møtte årets Farmen kjendis-deltakere på lanseringen til programmet i desember, fikk alle spørsmål om de var enige i at Farmen kjendis er lettere enn vanlig Farmen.

Flere av kjendisene påpekte at de hadde mer mat.

– Vi hadde mer tilgang til mat. Jeg synes vi hadde det fantastisk godt. Vi savnet ingenting, sa Hotel Cæsar-stjerne Lene Elise Bergum (46) til TV 2.

– Jeg synes at vi hadde nok med mat der inne. Og jeg ville egentlig ha flere arbeidsoppgaver inne på gården, sa Jegertvillingene-Kristine Thybo Hansen (26), som tapte en tvekamp med vilje etter to uker på gården.

Erlend Elias: – Hardere å være på Farmen kjendis

Youtube-stjerne Dennis Vareide (27), som måtte forlate gården i forrige uke, tvilte derimot på at kjendisversjonen er lettere.

– Jeg tror at hvem som helst kunne kommet på gården og følt at det er mye jobb. Du står opp grytidlig, jobber hele dagen og legger deg veldig sent. Vi fikk ikke noe ekstra, selv om det var kjendisversjon. Det var poteter, salat og litt kjøtt i ny og ne, sa Dennis.

Kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (35), som trakk seg etter tre uker på gården, mente også at kjendisene ikke fikk flere fordeler enn vanlige Farmen-deltakere.

– Jeg tror nesten det er hardere å være på Farmen kjendis, siden mange av deltakerne tenker over kameraene veldig mye. Masse skjer «behind the scenes», og det kommer ikke med på TV. Så kampen for tilværelsen blir tyngre når det er med kjendiser, siden folk tør ikke å være seg selv, sa Erlend Elias den gang.

NRK-programleder Stian Sandø (25) trakk frem én forskjell mellom Farmen kjendis og vanlig Farmen:

– Vi har kortere lunte. De har ikke Erlend Elias, men det har vi, sa Stian til TV 2.

Se Farmen kjendis på TV 2 mandag, onsdag og søndag. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.

.