Sky Sports: – Informasjon om Sánchez’ lønn kom fra City-kilder

Sky Sports-skribent hevder Alexis Sánchez ikke vil tjene like mye som oppgitt i engelske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag denne uken var gigantovergangen et faktum.

Superstjernen Alexis Sánchez skrev under på en fireårskontrakt med Manchester United, mens Henrikh Mkhitaryan gikk motsatt vei til Arsenal i det som var en ren byttehandel mellom de to storklubbene.

Mye av årsaken til at Alexis Sánchez takket ja til Manchester United skal ifølge flere ulike medier ha vært at klubben innfridde chilenerens himmelske lønnskrav.

Hvor mye Sánchez virkelig vil tjene på Old Trafford er imidlertid uklart. The Daily Mail har hevdet at 29-åringen får en lønn på 4,9 millioner kroner i uken, mens tabloidrival The Mirror har påstått at angriperen vil tjene så mye som opp mot seks millioner kroner per uke.

– Det som er sikkert er at Sánchez kommer til å tjene ekstremt mye penger, og kanskje bli den best betalte spilleren i Premier League, slo TV 2-ekspert Erik Thorstvedt fast om påstandene om stjernens nye lønn i Manchester United.

– Det kommer han til å bli, konkluderte ekspertkollega Brede Hangeland etter å ha lest avisskriveriene om hvor mye chileneren vil tjene på Old Trafford.

– Informasjonen kom fra City-kilder
Vanligvis pålitelige aviser som The Times og Telegraph har på sin side opplyst om at Sánchez «kun» har fått en ukelønn på 3,5 millioner kroner i Manchester United.

Sky Sports-journalist James Cooper, som har fulgt Manchester United og spesielt Sánchez-overgangen tett de siste ukene, hevder at det var klubbkilder hos byrival Manchester City som lekket påstandene om at 29-åringen vil tjene mellom fem og seks millioner kroner i uken på Old Trafford til britiske tabloider.

– Det er naturlig at spillerne i en garderobe er klar over hvor mye lagkameratene tjener. Men informasjonen om lønnen til Sánchez kommer fra kilder knyttet til Manchester City, så disse tallene bør tas med en stor klype salt, skriver han i sin spalte i Sky Sports News.

– Men hvis Mkhitaryan fikk en lønn på halvannen til to millioner kroner per uke i Arsenal, så vil Sánchez trolig tjene én million mer enn det i Manchester United. Jeg har også blitt fortalt at Sánchez’ image-rettigheter er verdt en stor sum penger, poengterer han.

Lettet Wenger
Arsenals manager Arsene Wenger er uansett lettet over at overgangssagen rundt Alexis Sánchez er over.

Det gjorde han klart etter at Arsenal slo Chelsea 2-1 i semifinalen i ligacupen.

– Vi har mistet en strålende spiller. Men når et lag ikke vet hva som vil skje med lagkamerater, så er de mindre fokuserte og dedikerte på det som er viktig – nemlig prestasjonen. Nå vet vi at det er avsluttet og alle vil forhåpentligvis gi litt mer fremover, sa franskmannen til Sky Sports News.