Kinas svar på Justin Bieber lagde musikkvideo i Norge – sett seks millioner ganger på ett døgn

Akkurat nå ser millioner av kinesere på et postkort fra Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For noen uker siden var Kinas største popstjerne, 17 år gamle Wang Yuan, i Norge for å gjøre opptak til sin nye musikkvideo «Seventeen».

I videoen får han et postkort fra Norge og legger ut på reisen for å finne stedet på kortet.

Reisen tar ham gjennom Bergen, Flåm og Myrkdalen.

6 millioner visninger

Nå går musikkvideoen viralt i sosiale medier i Kina. På knappe 24 timer ble den sett 6 millioner ganger på kinesiske Weibo, som er en kinesernes utgave av Twitter og Facebook.

Innovasjon Norge, som sto bak samarbeidet med den kinesiske popstjernen, er begeistret.

– Norge som destinasjon har aldri hatt større synlighet i Kina enn akkurat nå, og Fjord Norge er virkelig satt på kartet som en vinterdestinasjon, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør Innovasjon Norge, til TV 2.

Følges av fans

Da TV 2 møtte stjernen i Myrkdalen sto han på ski sammen med OL-vinner Kari Traa.

– Roy virker som en helt vanlig 17-åring som bare liker å leke seg, og som digger å stå på ski. Han fortalte meg at han hadde søkt på nettet etter beste steder i verden å stå på ski, og først opp kom Norge, sa Traa til TV 2.

Tre jenter på 26, 24 og 23 år fra fangruppen «Sweet Dumplings» var også på plass. De ønsket ikke å identifiseres, da fanskaren på omlag 34 millioner er kjent for å være ganske ville – og som de selv sier – lett kan bli sjalu.

– Vi studerer i Europa og får endelig sjansen til å se ham på nært hold nå når han er her, sa jentene, som studerer i Tyskland og England.