Snikstart helgen med deilig biffsnadder

Biffsnadder med bakte morenepoteter, syltet løk og ovnsbakte tomater. Blir ekstra magert og smakfullt med norske råvarer!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PS! Les igjennom hele oppskriften før du begynner å lage maten!

Dette trenger du

Til 2 personer
Beregne 180-200 g kjøtt per person

  • Ca. 400 g mørnet mørbrad (mørnet ytrefilet eller entrecote kan også brukes)
  • Salt, grovmalt pepper
  • 12-14 morenepoteter
  • Grovt havsalt
  • Ev. 1-2 fedd hvitløk

1 liten rødløk

  • 1-2 sjalottløk
  • ½ -1 ss smør
  • Friske urter, for eksempel timian, estragon eller rosmarin
  • 1 ss syrlig eplemost

Ovnsbakte tomater

  • 6-8 cherrytomater
  • 1 ss olivenolje
  • Havsalt, pepper
  • Friske urter

Legg biffene til temperering i romtemperatur ca. 1 time før steking.

Biffsnadder med bakte morenepoteter, syltet løk og ovnsbakte tomater.
Biffsnadder med bakte morenepoteter, syltet løk og ovnsbakte tomater.

Poteter: Varm stekeovnen til 180 C. Legg potetene på en seng av havsalt, legg gjerne et par fedd knuste hvitløk ved siden av. Stek i varm stekeovn i ca. 1 time. Steketiden avhenger av størrelsene på potetene.

Tomater: Legg tomatene i et lite ildfast fat, risle over olje, salt og pepper og legg over et par kvister friske urter. Sett i stekeovn sammen med potetene de siste 15 min.

Syltet løk: Rens og skjær løken i tynne ringer eller båter. Smelt smør i en i stor stekepanne og stek til løken blir gyllen, tilsett eplemost og la trekke med de siste 5 min. Smak til med salt og pepper

Biff: Smelt smør i pannen og la det bruse ut før de tempererte biffene legges i pannen. Dryss på salt og pepper og stek 2-3 min for medium stekt. Steketiden er avhengig av tykkelsen på biffene. Ha gjerne et fedd knust hvitløk og 1-2 kvister friske urter i pannen. Øs over stekefett mens biffene stekes. La biffen hvile 2-3 min før servering.