Snikstart helgen med deilig biffsnadder

Biffsnadder med bakte morenepoteter, syltet løk og ovnsbakte tomater. Blir ekstra magert og smakfullt med norske råvarer!

PS! Les igjennom hele oppskriften før du begynner å lage maten!

Dette trenger du

Til 2 personer
Beregne 180-200 g kjøtt per person

  • Ca. 400 g mørnet mørbrad (mørnet ytrefilet eller entrecote kan også brukes)
  • Salt, grovmalt pepper
  • 12-14 morenepoteter
  • Grovt havsalt
  • Ev. 1-2 fedd hvitløk

1 liten rødløk

  • 1-2 sjalottløk
  • ½ -1 ss smør
  • Friske urter, for eksempel timian, estragon eller rosmarin
  • 1 ss syrlig eplemost

Ovnsbakte tomater

  • 6-8 cherrytomater
  • 1 ss olivenolje
  • Havsalt, pepper
  • Friske urter

Legg biffene til temperering i romtemperatur ca. 1 time før steking.

Biffsnadder med bakte morenepoteter, syltet løk og ovnsbakte tomater.
Biffsnadder med bakte morenepoteter, syltet løk og ovnsbakte tomater.

Poteter: Varm stekeovnen til 180 C. Legg potetene på en seng av havsalt, legg gjerne et par fedd knuste hvitløk ved siden av. Stek i varm stekeovn i ca. 1 time. Steketiden avhenger av størrelsene på potetene.

Tomater: Legg tomatene i et lite ildfast fat, risle over olje, salt og pepper og legg over et par kvister friske urter. Sett i stekeovn sammen med potetene de siste 15 min.

Syltet løk: Rens og skjær løken i tynne ringer eller båter. Smelt smør i en i stor stekepanne og stek til løken blir gyllen, tilsett eplemost og la trekke med de siste 5 min. Smak til med salt og pepper

Biff: Smelt smør i pannen og la det bruse ut før de tempererte biffene legges i pannen. Dryss på salt og pepper og stek 2-3 min for medium stekt. Steketiden er avhengig av tykkelsen på biffene. Ha gjerne et fedd knust hvitløk og 1-2 kvister friske urter i pannen. Øs over stekefett mens biffene stekes. La biffen hvile 2-3 min før servering.