ULYKKE: Farmen-deltaker Trym Nygaard Løken (23) ble reddet av hjelmen.
ULYKKE: Farmen-deltaker Trym Nygaard Løken (23) ble reddet av hjelmen. Foto: Alex Iversen/Facebook

Farmen-Trym i stygg skiulykke

– Vil ikke tenke på hva som kunne ha skjedd uten hjelm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trym Nygaard Løken (23) er en av landets beste telemarkkjørere, men er kanskje aller mest kjent for sin deltakelse i fjorårets «Farmen»-sesong.

Bare dager etter at han kom på en fin 3.plass i et verdenscuprenn, krasjet han natt til torsdag med en snøkanon. Ulykken skjedde under en treningsøkt.

– Jeg vil ikke tenke på hva som kunne ha skjedd uten hjelm, skriver han på sosiale medier etter ulykken.

Til TV 2 utdyper han:

– Jeg husker jeg kom over en hengkant. Bakken var uten nett på sidene. Jeg kjørte noen gode svinger, men gikk på innerski og sklei med hodet først inn i en snøkanon som ikke var dekket til med noe beskyttelse.

– Jeg var tydeligvis borte en stund. Det kom en forskrekket dame som ikke klarte å gjøre stort da hun så alt blodet. Jeg fikk stabla meg på beina og sklidd ned løypa til skipatruljen, som igjen ringte til sykebil, forklarer han.

Mistet blod

For til tross for den stygge ulykken gikk det etter forholdene utrolig nok bra.

Bildene viser hvor dramatisk det var.

– Jeg har sydd noen sting i halsen etter å ha mistet litt blod, forteller han videre.

Han skal også ha pådratt seg et brudd i armen.

– Formen er ok nå. Jeg føler jeg har fått juling med et balltre eller noe, men etter forholdene går det veldig bra, sier han og gir tommelen opp til TV 2.

Han vet ikke hvor lenge han er skadet, men skal til undersøkelser hos Olympiatoppen når han kommer hjem til Norge over helgen.

Drømmemann

Tryms opphold på Farmen-gården ble ikke så langt som ønsket. Han røk ut etter en øksekastkonkurranse, der det første kastet ødela sjansene hans.

– Det er bittert å måtte reise hjem nå. Men jeg tapte mot en verdig vinner – Kristian er en fin fyr, sa Trym den gang om konkurrenten Kristian Krubel Djupnes.

Under Farmen-finalen i desember ble Trym beskrevet som en drømmemann av Farmen-deltakeren Karoline Røed (30).