SLÅR TILBAKE: Patrick Thoresen slår tilbake mot kritikken etter OL-uttaket.
SLÅR TILBAKE: Patrick Thoresen slår tilbake mot kritikken etter OL-uttaket. Foto: Butt, Mariam

Freser mot kritikken: – De har ikke sett seg selv i speilet!

Storebror Patrick Thoresen slår kraftig tilbake mot TV 2s ishockeyekspert som mener det er rart at landslagstrener Petter Thoresen også fant plass til sønnen Steffen i OL-troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Patrick Thoresen var som ventet med i den norske OL-troppen som ble presentert onsdag, men at landslagssjef Petter Thoresen også tok med sin andre sønn, Steffen Thoresen, overrasket mange.

– Alle tenker at Steffen er tatt med fordi det er sønnen. Det er spesielt når han ikke er i nærheten av å være i førsterekka, og han har ikke vært på samling i forkant. Det er en en tredje- eller fjerderekkespiller i den norske ligaen. Da er det rart at han er med.

– Kommer fra folk som aldri har sett seg i speilet
Uttalelsen kom fra TV 2s hockeyekspert, Erik Follestad Johansen, etter uttaket.

Patrick Thoresen, også han sønn av landslagstrener og med i OL-troppen, nærmest freser av hva Follestad Johansen sier:

– Kritikken som kommer er ikke uventet, fordi den kommer fra folk som aldri har sett seg i speilet, sier storebror Patrick Thoresen før han trekker pusten.

– Kvalitetene som Steffen har som rollespiller i et lag er blant de aller beste vi har i dette landet - og det har han bevist de siste tre-fire månedene. Og han fortjener å bli tatt ut uavhengig om det er faren eller andre som er trener, slår han fast.

– Og din egen OL-form?

– Det kjennes bra ut. Jeg er klar når pucken droppes 15. februar klokken 08:40, norsk tid, mot Sverige, slår han fast.

Olympiatoppen diskuterte problemstillingen
Vinteridrettssjefen, Helge Bartnes, i Olympiatoppen bekreftet overfor TV 2 Sporten onsdag at problemstillingen rundt trenernes sønner i OL-troppen ble diskutert.

– Det var noe vi utfordret dem kraftig på. Det er en problemstilling vi har vært oppmerksomme på, og vi gikk flere runder for å kvalitetssikre at det ble et riktig uttak, sa Bartnes.

Landslagtrener Petter Thoresen var sikker på at de gjorde det rette ved å ta ut sønnen.

– Det har vært et vanskelig valg. Jeg har gått mange runder med meg selv, for det er en vanskelig problemstilling. Jeg forstår at folk reagerer, men jeg føler meg trygg på at det er et riktig valg, sa landslagssjefen til TV 2.

– Vi er enig i vurderingen rent sportslig, slo Bartnes bestemt fast.