– De er blitt et lag å regne med

TV 2s håndballekspert slår fast at det er positive ting å ta med seg på tross av EM-exiten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se intervjuet med Sander Sagosen etter Sverige-kampen i vinduet øverst!

– Det er viktig når de får dette på avstand at de husker på at de hører med helt, helt der oppe. Det er de når det er så små marginer som avgjør, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele i sendingen etter Sverige-kampen onsdag.

Håndballgutta mistet semifinaleplassen på målforskjell innbyrdes mot Kroatia og Sverige, bare to mål bak Sverige som avanserte.

Og bare ett mål bak Kroatia som skal spille kampen om femteplassen.

– Før satt vi i sofaen

Svele minnet på at Norges håndballherrer ikke har hatt for vane å spille om semifinaler tidligere.

– Før satt vi i sofaen når det dro seg til mot finalehelg. De er blitt et lag å regne med, og det er moro at de er det, understreket han, og fortsatte:

– Vi har gjort et godt mesterskap. Ingen som helst tvil om det. Vi har slått alle lagene, men har tapt for verdensmesteren i åpningskampen og for vertsnasjonen foran 15 000 elleville tilskuere her i Zagreb. Vi har vist at vi er der oppe og henger rundt den semifinalelinjen. Det tror jeg er viktig.

– Må kjenne på hvor bitter denne følelsen er

Sander Sagosen scoret 32 mål i mesterskapet, men scoret bare tre i kampen mot Sverige. PSG-stjernen uttrykte sin skuffelse overfor TV 2 etter kampen – både over egen innsats, og at medaljedrømmen brast.

– Vi har hatt muligheten til å komme til den semifinalen. Hadde vi startet på nytt, kunne vi klart det, for vi har et bra nok lag til å kjempe om medaljene. Vi må lære av det og kjenne på hvor bitter den følelsen at vi havnet utenfor topp fire er. Vi har ambisjoner om medaljer hvert år, slo Sagosen fast.

Christian Berge irriterte seg over at Norge ikke klarte å snu marginene til sitt favør.

– Jeg er ikke fornøyd. Langt derifra. Målet var semifinale, og da skal vi ikke være fornøyd når vi ikke klarer det. Vi ønsker å bli best, og da må vi hjem og trene mer. Så enkelt er det. Bak resultatene er det sikkert veldig mye positivt å ta med seg – det vet jeg – men vi får ikke resultatet eller poengene. Det er en del marginer som detter imot oss, og vi må få dem til å bikke vår vei, sa landslagstreneren, og var samtidig krystallklar på at det er noe som kan trenes på.

Landslagskaptein Bjarte Myrhol slo fast at det ikke var i Sverige-kampen håndballgutta tapte avansementet.

– Jeg er klar på at semifinalebilletten røk i første kamp. Det tror jeg mange er enig i. Vi visste at vi måtte slå Kroatia på hjemmebane eller regjerende verdensmester Frankrike. Det nåløyet er trangt, men det er den posisjonen vi har satt oss i, påpekte Myrhol.