STORFANGST: Etter en langvarig og intens drakamp kunne Dave Wood-Brignall endelig smile.
STORFANGST: Etter en langvarig og intens drakamp kunne Dave Wood-Brignall endelig smile. Foto: Guided Fishing Norway/Privat

I huleste heite – for ei kveite!

Britiske Dave tok trolig kveiterekord i Saltstraumen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne helgen tok Dave Wood-Brignall fra England en stor kveite i Saltstraumen i Bodø.

Kveita, som veide 70 kilo, kan ifølge magasinet Fiskeavisen være ny verdensrekord for kveite tatt med fiskestang fra land.

– Fisken raste avgårde

Wood-Brignalls fisketur startet tidlig om morgenen søndag, sammen med en fiskeguide. Etter en stund bet det på kroken.

– Jeg tok opp stangen min og lot fisken gå et stykke før jeg skrudde på bremsen og gjorde tilslag. Det som skjedde etterpå var jeg absolutt ikke klar for, fisken raste avgårde og bremsen fikk virkelig kjørt seg da minst 120 meter med snøre gikk til fiskens første run, sier han til Fiskeavisen.

Det hele ble en langvarig og utmattende kamp for å få fisken opp på land. Da den enorme kveita endelig var oppe av havet, ble fiskerne overveldet.

– Vi bare stod og stirret, vi var utslitt, ordløse, men til slutt kom det en stor glede. Vi klemte hverandre mandig og gratulerte hverandre, sier engelskmannen.

177 centimeter

Briten fisket i Norge for første gang for ett år siden, og har siden den gang drømt om å ta en stor kveite. På Facebook-siden til fiskeguiden han reiste med, har hundrevis gratulert Wood-Brignall med fangsten.

Bilder fra fangsstedet viser den utrolige størrelsen på kveita, som med sine 177 centimeter er på høyde med fiskeren selv.

I 2015 fikk en ni år gammel gutt fra Namsos en stor kveite på kroken. Den veide riktignok «bare» 33 kilo. I Alaska ble det samme år fanget en 151 kilo tung kveite.