VANT: Frankrike slo Kroatia onsdag. Dermed går ikke vertsnasjonen til semifinale.
VANT: Frankrike slo Kroatia onsdag. Dermed går ikke vertsnasjonen til semifinale. Foto: Darko Bandic

Frankrike sendte Norge ut av EM

Nå er Sverige klare for semifinale.

Kroatia – Frankrike 27-30

Det vanvittige målforskjellsdramaet ruller videre i Norges gruppe i mellomrunden.

Etter Frankrikes seier over Kroatia får Norge heller ikke plasseringskamp, ettersom håndballgutta var svakest innbyrdes mellom nasjonene som endte med seks poeng.

Innbyrdes står Sverige med ett plussmål, Kroatia med null og Norge med ett minusmål.

Dermed kan svenskene godte seg med semifinaleplass, Kroatia spiller kamp om femteplassen fredag, mens Christian Berges menn må sette seg på flyet hjem fra Zagreb.

Hadde Kroatia tatt poeng, ville Norge spilt plasseringskamp på fredag mens Sverige måtte dratt hjem.

– Dette er marginene i toppidrett – de har ikke vært helt på Norges side i EM, men var det i VM, sier TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli, og fortsetter:

– Det blir ekstra spesielt med så lite som skiller i en idrett der det fort er over 60 mål i en kamp. Men dette har også med trening og erfaring å gjøre – de beste lagene fikser dette oftere enn andre. Norge burde tatt poeng mot Frankrike, men slurvet mot slutten. Så spilte de en svak kamp mot Kroatia og tapte med fire, hvor et mindre tap kunne endret alt. Likevel har gutta vist at de har tatt store steg, selv om det denne gangen ble et steg tilbake.

Christian Berge snakket også om marginer etter seieren over Sverige, men var krystallklar på at det ikke var i den kampen semifinalebilletten røk.

– Det har vært et mesterskap med marginer imot. Det er forbannet irriterende, rett og slett, sa Berge til TV 2.

– Men det er vel ikke i denne kampen det ryker?

– Nei, det er mot Frankrike. Den har vi egentlig, og den skal vi ta. Der er vi ikke god nok i avgjørende faser, men guttene viser en vanvittig fighter-innsats og vilje i dag. De trør på hele veien. I tillegg får vi treff i forsvar, og Torbjørn er virkelig god i dag, svarte landslagssjefen.

Den andre gruppen vant Danmark, med Spania på andreplass. Dermed skal Danmark spille semifinale mot Sverige, mens Spania skal slåss med Frankrike om finaleplass.