Arsenal snudde mot Chelsea og er klare for finalen i Ligacupen

Uheldig Antonio Rüdiger involvert i begge baklengsmålene for Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Chelsea 2-1 (2-1 sammenlagt)

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Chelsea tok en tidlig ledelse ved Eden Hazard, men Antonio Rüdiger headet ballen i eget mål få minutter senere. Etter én times spill kom den avgjørende scoringen da Rüdiger var uheldig igjen og ballen havnet foran mål hos Granit Xhaka, som tuppet inn 2-1 for Arsenal.

– Det er en kamp du ikke kommer til å huske for målene, men hvem bryr seg? Arsenal er i finalen. Det er riktig måte å svare på Alexis Sánchez' exit, sier Arsenal-legenden Thierry Henry på Sky Sports.

Alexis Sánchez ble tidligere denne uken klar for Manchester United i en overgang der Henrikh Mkhitaryan gikk motsatt vei. Armeneren fulgte sine nye lagkamerater fra tribunen.

Resultatet betyr at Emirates-klubben blir Manchester Citys motstander i Ligacup-finalen på Wembley søndag 25. februar.

– Vi mistet en god spiller i Alexis Sánchez, men når et lag ikke vet hva som skjer, blir det mindre fokus på prestasjonene. Nå vet vi hva vi skal gjøre, sier Arsenal-manager Arsène Wenger til Sky Sports.

Allerede i sjuende spilleminutt sendte Eden Hazard sitt Chelsea opp i 1-0. Fine kombinasjoner endte med at Pedro Rodríguez sendte Hazard gjennom, og han var kald alene med David Ospina.

Bare fem minutter senere kom utligningen. Nacho Monreal fikk headet et hjørnespark mot mål, og på veien tok det innom både Marcos Alonso og Antonio Rüdiger, og det overlistet Willy Caballero.

Midtveis i første omgang gikk Willian av banen og holdt seg til baksiden av låret. Det gjorde at nysigneringen Ross Barkley fikk sin debut for Chelsea.

Etter en drøy halvtime laget nettopp Barkley frispark nede på venstrekanten. Granit Xhaka prøvde en frekk variant, men Caballero fikk slått til hjørnespark.

Mesut Özil var nær å sette inn 2-1 for Arsenal på overtid av første omgang, men London-rivalene tok pause på stillingen 1-1.

Etter én times spill var Alexandre Lacazette sterk og holdt unna Chelsea-forsvarerne, før franskmannen prøvde å slå i støtte. Ballen gikk i Rüdiger, skiftet retning og gikk foran mål til Xhaka, som tuppet inn 2-1 for Arsenal.

Med et kvarter igjen å spille var Alex Iwobi nær ved å øke til 3-1 etter en mesterlig kontring, men nigerianeren skjøt rett i beina på Caballero.

Chelsea klarte aldri å svare på Xhakas scoring og dermed ble det 2-1-seier og avansement til finalen i Ligacupen for Arsenal etter 0-0 i første semifinale.