SJOKKTILSTAND: Det skriver Pontus Jansson (t.v.) på Twitter etter byttet.
SJOKKTILSTAND: Det skriver Pontus Jansson (t.v.) på Twitter etter byttet.

Ny logo skaper «sjokktilstand»

Leeds har bestemt seg for å bytte klubbens logo. Fansen er delt i mottakelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juventus og Start er eksempler på klubber som nylig har byttet logo, men det skjedde ikke uten å få fansen til å rase. Nå har også Leeds bestemt seg for å bytte logo.

Det bekrefter Championship-klubben, som skriver at logobyttet er «starten på en ny æra». Det skjer i forbindelse med at klubben har hundreårsjubileum neste år.

Leeds melder at de opplever supporterne fulle av optimisme for fremtiden, og at majoriteten av fansen ikke kjenner seg igjen i dagens logo og ikke er redde for endring. Det hevder Leeds er konklusjonen etter å ha forhørt seg med 10.000 (!) personer tilknyttet klubben.

Foto: leedsunited.com
Foto: leedsunited.com

Den nye logoen er av en overkropp, der det slås mot venstre bryst.

Onsdag kveld melder BBC at Leeds sier de vil «gjenåpne konsultasjonsprosessen». Dermed er det håp for kritikerne om en annen logo.

Leeds-spiller: – Sjokktilstand
Det er imidlertid ikke alle som er like begeistret over klubbens skifte.

– Logoen er fullstendig tragisk. Hvem i alle dager ble konsultert? skriver en Leeds-tilhenger på Twitter.

– Det ser helt sjokkerende ut. Hva tenker dere? Det hadde vært interessant å vite hvem de 10.000 personene var. Det har vært noen fantastiske minner med den gamle Leeds-logoen over flere tiår. Jeg er ikke sikker på hvordan tidligere spillere vil reagere på den nye, skriver den engelske cricketprofilen og Leeds-supporter Jonny Bairstow på Twitter, ifølge The Telegraph.

Også en av Leeds' spillere har tatt til Twitter for å kommentere logoen.

– Sjokktilstand, skriver svensken Pontus Jansson.

– Den kjente æreskoden
Rune Roalsvig er formann i Leeds skandinaviske supporterklubb og har fulgt den tradisjonsrike Yorkshire-klubben siden 1971.

– Det betyr ikke veldig mye. Jeg lar meg ikke hisse opp over det. Det viktigste er det som skjer på banen, men det er uventet, sier han til TV 2.

– Det er veldig mange som drar veksel på den kjente æreskoden i Leeds det er å slå seg mot brystet med knyttet neve. Akkurat nå har det helt sikkert mange diskusjoner og slakt av dette i fora og sosiale medier, men jeg er helt sikker på at noen tenker «ja vel, enda en ny logo», sier supporterlederen.

I klubbens 99 år gamle historie har klubben hatt flere ulike logoer, inkludert påfugler, ugler, hvit rose og smilefjes. Leeds, som ikke har spilt i Premier League siden 2004/05-sesongen, ligger på tiendeplass i Championship.