SURT OG VÅTT: Det er ikke spesielt koselig ved Barcode onsdag kveld. Foto: TV 2.
SURT OG VÅTT: Det er ikke spesielt koselig ved Barcode onsdag kveld. Foto: TV 2.

Gjensidge:
– 440 bilskader siden tirsdag

Det er svært glatte og våte veier på Østlandet onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er rett og slett utrivelige tilstander i hovedstaden onsdag kveld.

Gjensidige har siden tirsdag fått melding om 440 bilskader, sier Gjensidige til NTB onsdag. De fleste ulykkene skyldes påkjørsler og biler som har sklidd inn i hverandre på glatte veier på Østlandet.

Sør-Norge er inne i et heftig døgn: Store nedbørmengder, kraftig temperaturstigning og sterk vind.

På Twitter advarer Oslo-politiet bilførere om svært glatte veier. Det er særlig mindre veier og gangveier som er utsatt. Politiet sier at is med vann oppå er glatt selv for godt skodde biler med piggdekk, og oppfordrer bilførere til å la bilen stå.

50 meter med vann

Tre biler var involvert i en ulykke på E18 ved Billingstad. En person ble skadet. Det oppsto svært lange køer som følge av ulykken.

Også ellers på Østlandet varslet det om is og vann i veibanen.

På E6 mellom Kløfta og Minnesund er det mye vann i veibanen, og et sted er det meldt om 50 meter langt område dekket av vann. Mesta har mannskaper ute for å drenere bort vannet.

– De jobber på spreng. Kjør forsiktig, sier politiet på Romerike på Twitter.

Glatt og vått

I samme område var det også en trafikkulykke i 17.30-tiden onsdag. Det var ikke personskade, men et kjørefelt er stengt.

I Østfold er det også svært fuktige kjøreforhold onsdag. Det var spesielt ille langs Fylkesvei 110 ved avkjøring Ullerøy. Her har politiet varslet Vegtrafikksentralen om mye vann i veibanen.

Det er glatt også lenger nord. En skolebuss-sjåfør anmeldes for å ikke ha brukt kjetting etter at en bussen med skolebarn kjørte seg fast ved Fylkesvei 174 ved Hallingby i Buskerud.

Klokken 19:43 melder politiet om at de måtte stenge Hartvigveien da et stort tre sperret veien, skriver Bergens Tidene. Klokken 21:20 er vegen fortsatt stengt i fare for at flere trær skal falle ned.