Kristoffer Ajer ligger an til å bli tatt inn i landslagsvarmen av Lars Lagerbäck.
Kristoffer Ajer ligger an til å bli tatt inn i landslagsvarmen av Lars Lagerbäck. Foto: Åserud, Lise

Nå får Ajer sjansen på A-landslaget

Kristoffer Ajer (19) har spilt seg inn i Celtics startellever som midtstopper. I mars får han sjansen til å vise seg som forsvarssjef for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske fotballandslaget skriker etter en bauta i midtforsvaret som kan ta opp arven etter Brede Hangeland. Nå lover nærmest landslagssjef Lars Lagerbäck at Kristoffer Ajer får sjansen til å vise seg frem i mars-kampene mot Australia og Albania.

– Fortsetter han å få spilletid i Celtic, er det høyst trolig at han vil bli testet i vårkampene, sier Lagerbäck til TV 2 etter onsdagens trekning i Nations League.

– Jeg tar det som en selvfølge at Ajer får sjansen i de kampene, slår TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen fast.

Imponerer for Celtic

19 år gamle Ajer har ti kamper for Celtic så langt i sesongen. Siden starten av desember har han spilt de fleste kampene fra start.

Ajer i aksjon mot Rangers.
Ajer i aksjon mot Rangers. Foto: Russell Cheyne

– Nå han nå spiller jevnlig i en liga som er like god, eller antagelig bedre, enn den norske, er det klart at han er aktuell, konstaterer Lagerbäck.

Jesper Mathisen har klokkertro på at Ajer har ferdigheter landslagssjefen ser etter.

– Han er høy og sterk, samtidig har han ferdigheter med ball og er god på offensive dødballer med hodespillet sitt. Han har vokst veldig etter utlånet til Kilmarnock forrige sesong og etter å ha fått spilletid for Celtic i denne. Det er ikke hvilken som helst klubb vi snakker om her. Han passer inn i manager Brendan Rodgers' spillemåte og har fått ros og gode tilbakemeldinger fra ham.

Vil spisse troppen

Mathisen understreker at han ikke tror Ajer er et ferdig produkt allerede, men må få tillit for raskt å kunne utvikle seg til stopperbautaen Norge trenger.

– Håvard Nordtveit og Tore Reginiussen har spilt rimelig bra sammen, men utenom det er det labert det som er blitt levert på stopperplass, sier Mathisen.

Lars Lagerbäck testet mange spillere i fjor. Nå vil han spisse troppen inn mot kampene som skal gi Norge EM-plass i 2020.

– Vi er blitt bedre hele tiden, men nå må vi finne en stamme på 15 til 18 spillere for å spisse troppen, sier svensken.

Klart for Nations League

Gruppene for nyvinningen Nations League ble trukket onsdag. Der ble det klart at Norge skal møte Kypros, Bulgaria og Slovenia i gruppespillet i turneringen, som går av stabelen høsten 2018.

Les mer om trekningen og turneringen her

Disse lagene spiller på nivå C, og skal kjempe om opprykk til nivå B, samt en ekstra bonussjanse for å kvalifisere seg til EM våren 2020 dersom de ikke skulle klare det via ordinær EM-kvalifisering som nå spilles i kalenderåret 2019.