TAR MED BEGGE SØNNENE: Petter Thoresen har med sønnene Patrick og Steffen til OL i Sør-Korea.
TAR MED BEGGE SØNNENE: Petter Thoresen har med sønnene Patrick og Steffen til OL i Sør-Korea. Foto: Hagen, Fredrik

Thoresen overrasket med OL-uttak av sønnen: – Ikke uten grunn at folk vil heve øyenbrynene

Olympiatoppen bekrefter at de har gått flere runder med landslagssjef Petter Thoresen før han fikk ta ut begge sønnene, samt sportssjefens sønn, i OL-troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Patrick Thoresen var som ventet med i den norske OL-troppen som ble presentert onsdag, men at landslagssjef Petter Thoresen også tok med sin andre sønn, Steffen Thoresen, overrasket mange.

– Alle tenker at det er fordi det er sønnen. Det er spesielt når han ikke er i nærheten av å være i førsterekken, og han har ikke vært på samling i forkant. Det er en tredje- eller fjerderekkespiller i den norske ligaen. Da synes jeg det er rart at han er med, sier TV 2-ekspert Erik Follestad Johansen.

Vinteridrettssjefen, Helge Bartnes, i Olympiatoppen bekrefter at problemstillingen har vært diskutert.

– Det var noe vi utfordret dem kraftig på. Det er en problemstilling vi har vært oppmerksomme på, og vi gikk flere runder for å kvalitetssikre at det ble et riktig uttak, sier Bartnes.

Petter Thoresen er sikker på at de har gjort det rette ved å ta ut sønnen.

– Det har vært et vanskelig valg. Jeg har gått mange runder med meg selv, for det er en vanskelig problemstilling. Jeg forstår at folk reagerer, men jeg føler meg trygg på at det er et riktig valg, sier landslagssjef til TV 2.

– Vi er enig i vurderingen rent sportslig, sier Bartnes.

Sportssjefen sønn er med
TV 2s ekspert presiserer at Steffen Thoresen ikke fortjener kritikk for uttaket.

– Det er ikke hans skyld. Det er bare å gratulere og ønske lykke til. Det er helt fantastisk å få være med på et OL, men det er ikke uten grunn at folk vil heve øyenbrynene, sier Erik Follestad Johansen.

Også sønnen til sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, får OL-billett.

– Jeg egentlig ikke overrasket over at Eirik Salsten er med. Han har vært ganske god i Stavanger, men han har ikke hatt en plass i førsterekken. Han er en god dropper, undertallsspiller og alt det der, men jeg ville heller tatt med Sondre Olden, sier Follestad Johansen.

Olden: – Jeg har vært knallbra
TV 2s ekspert synes det er merkelig at Olden ikke er med i troppen.

– Jeg skulle likt å høre begrunnelsen for det, sier TV 2s hockeyekspert.

Olden selv er imidlertid ikke overrasket.

– Det er som forventet. Jeg har ikke hørt noe siden VM i fjor, sier han til TV 2, uten at han vil si om han burde vært med til Pyeongchang.

– Jeg skal ikke si om det var fortjent eller ikke. Jeg har vært knallbra for klubblaget, tatt serien og skal forsøke å ta sluttspillet. Jeg vil ønske dem i troppen lykke til. Jeg har som sagt ikke hørt et eneste ord det siste året. Det er ikke noe å være bitter over, sier Olden.

Flere mener også Thomas Valkvæ Olsen burde vært med i troppen, men Erik Follestad Johansen mener det er greit å utelate Allsvenskan-spilleren.

– Det er en type spiller som må være på av de første rekkene på landslaget.

I stedet mener han Christian Bull hadde fortjent en plass i OL-troppen.

Uten NHL-stjernene
Andreas Martinsen og Mats Zuccarello får som resten av NHL-stjernene ikke lov til å spille OL. Petter Thoresen ser at motstanderne mangler enda flere.

– Sverige har et hav av spillere i NHL og ville kanskje hatt med 24 andre spillere om NHL-spillerne fikk være med. Samtidig er nivået i Sverige og Finland veldig høyt. Tyskland vil merke det litt mer, for der har de også folk som markerer seg i NHL, sier landslagssjefen.

Thoresen erkjenner at Norge er underdogs til lekene i Sør-Korea.

– Vi har en god følelse på at vi har tatt gode valg, så får vi dra ned der og prestere. Ishockeylandslaget er veldig klar over at vi må spille med lav risiko og være aggressive, for vi møter tre nasjoner som er rangert mye høyere enn oss, så det blir viktig å ha de riktige rollene på de rette plassene. Vi er optimistiske og tror vi kan slå alle. Det skal vi aldri slippe tak i, sier han.

Målet til de norske hockeygutta er en plass i kvartfinalen, sier Thoresen.

– Vi er så optimistiske. Vi setter heller målsettingen litt høyt, så vi ikke nødvendigvis blir fornøyd om vi skulle overraske mot Sverige i første kamp.

Hele troppen:
Målvakter: Lars Haugen (Färjestad BK), Henrik Haukeland (Timrå IK) og Henrik Holm (Stavanger Ishockeyklubb).

Backer: Alexander Bonsaksen (Iserlohn Roosters), Stefan Espeland (Klagenfurter AC), Jonas Holøs (HC Fribourg-Gottéron), Johannes Johannesen (Stavanger Ishockeyklubb), Erlend Lesund (Mora IK), Mattias Nørstebø (Frölunda HC), Daniel Sørvik (HC Litvinov) og Henrik Ødegaard (Frisk Asker).

Løpere: Anders Bastiansen (Frisk Asker), Kristian Forsberg (Stavanger Ishockeyklubb), Ludvig Hoff (Univ. of North Dakota), Tommy Kristiansen (IL Sparta Ishockey Elite), Ken André Olimb (Linköping HC), Mathis Olimb (Linköping HC), Mats Rosseli Olsen (Frölunda HC ), Aleksander Reichenberg (HC Sparta Praha), Niklas Roest (IL Sparta Ishockey Elite), Martin Røymark (Modo Hockey), Eirik Salsten (Stavanger Ishockeyklubb), Patrick Thoresen (SKA St. Petersburg, Steffen Thoresen (Storhamar Hockey) og Mathias Trettenes (Krefeld Pinguine).