UTE AV HOLLYWOOD: Macaulay Culkin gjorde braksuksess i «Hjemme alene»-filmene, men han forlot filmbransjen i svært ung alder. I et podcastintervju forklarer han hva som skjedde.
UTE AV HOLLYWOOD: Macaulay Culkin gjorde braksuksess i «Hjemme alene»-filmene, men han forlot filmbransjen i svært ung alder. I et podcastintervju forklarer han hva som skjedde. Foto: Stella Pictures

Macaulay Culkin (37) forklarer hvorfor han brått forsvant fra rampelyset

Macaulay Culkin var lenge verdens best betalte barnestjerne, men foreldrenes krangling fikk «Hjemme alene»-stjernen til å forlate Hollywood for godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er i podcasten «WTF» at den tidligere barnestjernen Macaulay Culkin (37) hevder at foreldrene hans var en sentral grunn til at han forlot Hollywood.

I podcasten går Culkin, som ble verdensberømt i «Hjemme alene»-filmene, hardt ut mot foreldrene sine, Christopher «Kit» Culkin og Patricia Brentrup.

Han hevder at faren var voldsom «både psykisk og fysisk», og at foreldrene var besatt av penger.

Macaulay mener at faren var sjalu, og at dette var grunnen til at de to angivelig hadde et svært dårlig forhold.

– Alt han forsøkte å bli i livet sitt, hadde jeg oppnådd før jeg var ti år gammel, sier Culkin, og forteller at han tidlig ønsket å forlate filmbransjen.

STOR STJERNE: Macaulay Culkin poserer i New York i 1991, da han var et av de mest kjente ansiktene i verden.
STOR STJERNE: Macaulay Culkin poserer i New York i 1991, da han var et av de mest kjente ansiktene i verden. Foto: Scanpix

Anklaget for alkoholmisbruk og utroskap

Kit og Patricia gikk fra hverandre i 1994, like etter at Macaulay hadde spilt inn filmen «Richie Rich».

Foreldrene hans forvaltet da formuen hans på hele 133 millioner kroner, og kranglet offentlig om hvem som skulle ha omsorgsretten for Macaulay og hans seks søsken, og om hvem som skulle forvalte Macaulays enorme formue.

MED PAPPA: Macaulay (t.h) sammen med faren Kit Culkin og lillebror Kieran. Foto: Stella Pictures
MED PAPPA: Macaulay (t.h) sammen med faren Kit Culkin og lillebror Kieran. Foto: Stella Pictures

Samtidig flyttet Macaulay ut av foreldrenes leilighet på Manhattan.

I rettsdokumentene kunne man blant annet lese at Patricia anklaget Kit for «utstrakt drikking, fysisk mishandling og utroskap».

Det endte med at Kit trakk tilbake sin stevning før saken havnet i retten, og Macaulay flyttet deretter hjem til moren.

Macaulay sier at bruddet mellom foreldrene ble hans vei ut av filmbransjen.

– Det var noe av det beste som har skjedd, sier han i podcasten.

Og:

– Jeg ville til og med ta pause en stund, og til slutt tenkte jeg: «Jeg er ferdig, folkens. Håper at dere alle har tjent pengene sine, for det kommer ikke mer fra meg», sier han.

MED STJERNENE: Syv år gamle Macaulay sammen med «Saturday Night Live»-stjernen Rob Schneider under en generalprøve i New York i 1991.
MED STJERNENE: Syv år gamle Macaulay sammen med «Saturday Night Live»-stjernen Rob Schneider under en generalprøve i New York i 1991. Foto: Scanpix

Penger foran kjærlighet

I 1995 fortalte «Hjemme alene»-regissør Chris Columbus (59) til Los Angeles Times i 1995 at han syntes synd på Macaulay som havnet midt i foreldrenes pengekrangel.

– Omsorgstvisten ser ut som to foreldre som krangler over en ung gutts penger. Hvis jeg var et barn, hadde jeg ønsket at foreldrene mine kranglet om omsorgen for meg fordi de er glade i meg – ikke for pengene mine. Det er ganske deprimerende, sa han.

Brutt alle bånd

Kit Culkin har ikke kommentert sønnens påstander om fysisk og psykisk mishandling.

I et intervju med Daily Mail i 2014, fortalte Kit, som er 73 år gammel, at han ikke har noe forhold til sønnen mer.

ARRESTERT: Macaulay Culkin etter å ha blitt tatt av politiet i Oklahoma etter å ha vært i besittelse av blant annet marihuana. Foto: AP
ARRESTERT: Macaulay Culkin etter å ha blitt tatt av politiet i Oklahoma etter å ha vært i besittelse av blant annet marihuana. Foto: AP

– Jeg ser ikke på ham som sønnen min mer, sa han.

Fortsatt skyhøy formue

Siden han la opp som skuespiller i ung alder, har Culkin mer eller mindre ufrivillig havnet i rampelyset.

I 2004 ble han pågrepet i Oklahoma med blant annet marijuana og piller på seg.

Samme år hevdet han overfor CNN-programmet «Larry King Live» at han hadde konsumert store mengder alkohol og marihuana, men at han aldri hadde hatt et rusproblem.

Ifølge Celebrity Net Worth er Macaulays formue fortsatt høy, og er i dag på nærmere 118 millioner kroner.