Birger Hungerholdts selskap krever arrangøren av sykkel-VM, Bergen2017, for 1,8 millioner kroner
Birger Hungerholdts selskap krever arrangøren av sykkel-VM, Bergen2017, for 1,8 millioner kroner Foto: Olsen, Geir

Ville slå sykkel-VM konkurs: Fant ingen som kunne ta imot konkursvarselet

15 dager etter at Interspons varslet at de ville slå arrangøren av sykkel-VM konkurs om de ikke fikk 1,8 millioner kroner innen to uker, har ikke kreditoren sett snurten av pengene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Birger Hungerholdts selskap har likevel ikke gjort alvor av trusselen. Bakgrunnen er denne:

Et konkursvarsel skal overleveres personlig av Namsfogden til styrets leder eller en ansatt i selskapet. Ifølge Hungerholdt var det ingen tilstede på forretningsadressen til Bergen2017 – til tross for gjentatte besøk av Namsfogden. Først 18. januar – altså sist torsdag – lykkes man med å få levert brevet.

Brev i retur
– Vi fikk konkursvarselet i retur fra Namsfogden i Bergen og måtte starte på nytt. Jeg er litt usikker, men jeg tror vår advokat til slutt endte opp med å sende det hjem til styrelederen for Bergen2017 (Mona Hellesnes), forteller Birger Hungerholdt til TV 2.

Hans selskap, Interspons, hadde i oppdrag å skaffe sykkel-VM sponsorer. Nå hevder de å ha 1,8 millioner kroner utestående hos selskapet bak VM.

– Vi sendte brevet fordi arrangøren ikke har betalt i henhold til forfallsdatoer. De skulle ha betalt for lenge siden. De har fått en rekke purringer som de ikke har etterlevd. De har heller ikke holdt oss informert om utviklingen i saken, sa Hungerholdt da TV 2 først omtalte saken 9. januar.

Ikke tatt stilling til konkursbegjæring
Problemene med å få overlevert konkursvarselet, er ikke første gang at Interspons påpeker at det er vanskelig å få fatt i noen fra Bergen2017. Dette blir også tatt opp i et brev til sykkel-VM-arrangøren, sendt fra kreditorens advokat, Sølve Herdal.

"...det faktum at man nedskalerer en organisasjon i dyp økonomisk krise, til nærmest å bli en foreningsaktivitet på frivillig basis, gjør situasjonen enda verre...," skriver han.

«Skal Interspons AS i det hele tatt vurdere å ikke følge opp sitt Konkursvarsel med Konkursbegjæring, må følgende forhold redegjøres for i detalj innen 19. januar,» står det å lese, før advokaten lister opp seks spørsmål.

Bergen2017 har nå svart Interspons.

– Er dere fornøyd med svarene?

– Vi har fått svar, er alt Hungerholdt nøyer seg med å si.

– Betyr dette at dere ikke vil begjære Bergen2017 konkurs?

– Det har vi ikke tatt stilling til ennå.

Det skal gå 14 dager fra en kreditor sender konkursvarsel til man kan begjære et selskap konkurs. Det betyr at Interspons først kan gå til dette skrittet 1. februar.

TV 2 har vært i kontakt med Namsfogden i Bergen, som ikke ønsker å kommentere denne saken. Bergen2017 har ikke svart på vår henvendelse.