City måtte slite for finaleplassen

Pep Guardiola er ett steg nærmere sitt første trofé i engelsk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bristol City - Manchester City 2-3 (3-5 sammenlagt)

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Championship-laget Bristol City har slått ut fire Premier League-klubber på veien til semifinalen i Ligacupen, og tapte ikke mer enn 1-2 på Etihad mot Manchester City.

Det ga Bristol City et lite håp i returkampen på hjemmebane, men Manchester City viste seg som ventet altfor sterke. Leroy Sané og Sergio Agüero scoret hvert sitt og sørget for at City ledet 2-0, før Marlon Pack reduserte med en halv omgang igjen.

Det så ikke ut til å bli spennende, men på overtid utlignet Aden Flint til 2-2 og dermed trengte vertene bare ett mål for å få ekstraomganger, men det var i stedet Kevin De Bruyne som fjernet all tvil da han satte inn 5-3 sammenlagt og sikret finaleplassen i Ligacupen.

– Vi er så glade for å nå finalen. Vi spilte en fantastisk kamp før 2-0, og så mistet vi kontrollen. Denne type kamper lever til siste slutt, og det er lærepenge før helgens kamp mot Cardiff i FA-cupen og spesielt for Mesterligaen, sier City-manager Pep Guardiola til Sky Sports.

På Wembley neste måned venter enten Chelsea eller Arsenal, som spilte målløst i første kamp og møtes til returkamp på Emirates onsdag.

– Jeg vet at vi kommer til å bli målt på trofeer, men vi er så glade for finaleplass. Ingen kan ta fra oss det, men Chelsea og Arsenal er sterke lag, sier Guardiola.

Bristol City holdt lenge med nok en gang, selv om det var Manchester City som skapte de største sjansene på Ashton Gate.

Bare to minutter før pause rotet Hördur Magnússon det til innenfor egen 16-meter, og Bernardo Silva snappet ballen og pirket den videre til Leroy Sané, som banket inn ledermålet via Aden Flint.

Fem minutter etter pause økte Sergio Agüero ledelsen til 2-0 etter en kontring. Da så det vanskelig ut for lille Bristol City, men Marlon Pack tente et ørlite håp da han stanget inn 1-2-reduseringen i det 64. spilleminutt.

Danilo var nær ved å legge på til 3-1 like før slutt, men i stedet var det Aden Flint som utlignet til 2-2 på overtid. Da trengte Bristol City bare ett mål for å få ekstraomganger, men Kevin De Bruyne knuste alt håp da han satte inn 3-2 og 5-3 sammenlagt etter en strålende kontring.