Fly forbannet Kristoffersen fikk kastet snøballer etter seg

Henrik Kristoffersen tapte superduellen mot Marcel Hirscher, men raste etter at publikum kastet snøballer mot ham i finaleomgangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se skandalescenene fra Schladming øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Henrik Kristoffersen tok sin første seier på ett år da han endelig slo Marcel Hirscher i Kitzbühel søndag, men 23-åringens erkerival slo tilbake i Schladming og tok en ny verdenscupseier med 39 hundredeler foran Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen var fly forbannet da han kom i mål på den andre omgangen.

– Å kaste snøball er ikke lov, sa Kristoffersen like etter målgang, og TV-bildene viste at det kom minst tre snøballer ble kastet fra publikum.

– Skikkelig usportslig
Kristoffersen ble dermed nummer to, mens Daniel Yule fra Sveits fulgte på tredjeplass.

– Ja, slik er det. Helt latterlig. Jeg ser det kommer flere snøballer mot meg. Det er jo ikke bra, det er det ikke. Jeg hadde ikke slått Marcel, men slik gjør man bare ikke. Det er skikkelig usportslig, sier han til NRK.

Marcel Hirscher, som med seieren sikret landets verdenscupseier nummer 500 i alpint, kalte det respektløst i sitt seiersintervju.

– Det kan være farlig om man får den i ansiktet, sier Kristoffersen.

Også den kvinnelige alpinstjernen Mikaela Shiffrin raste mot snøballkasterne.

– Jeg bryr meg ikke om hvem du er, hvem du heier på, hvilket land du kommer fra eller hvilken grunn du har. Å kaste snøballer eller noe annet som kan forstyrre utøverne mens de er i aksjon, er ikke bare motbydelig, men også farlig. Skaff dere et liv, skrev amerikaneren på Twitter.

Jevnt etter første omgang
Kristoffersen var bare to tiendedeler bak Hirscher etter den første omgangen.

– Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen pløyer et nytt nivå i slalåmhistorien, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

Krisoffersen var bare delvis fornøyd.

– Det var helt ok. Jeg var litt usikker på forholdene, men jeg kunne nok gitt litt mer. Det var litt halvveis, men to tiendedeler er ikke så mye. Helt ok. Det er bare litt på slutten der som kunne vært bedre, sa Kristoffersen til NRK etter den første omgangen.

Tre ganger tidligere har Kristoffersen vunnet kveldsrennet i Schladming.

Nordbotten nest beste nordmann
Jonathan Nordbotten kjørte inn til tiendeplass. Han lå som nummer 15 etter en omgang. Han kjørte veldig bra i starten av finaleløpet sitt, men han rotet det litt til i henget slik at han bare avanserte fem plasser.

Sebastian Foss Solevåg hadde ingen god første omgang, men tok seg til finaleomgangen med bare fem mann bak seg. Fra sin 26. plass kjørte han seg betydelig opp til 15. plass.

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå å delt tolvteplass etter en omgang, men grei åpning av finaleomgangen pådro han seg flere store feil nedover i løypa og falt tilbake på 23. plass.