Magnus Carlsen gjør det bra i Nederland.
Magnus Carlsen gjør det bra i Nederland. Foto: Faris Ghaith /afp

Carlsen fornøyd med remis mot Anand

Magnus Carlsen spilte en rask remis mot sin gamle VM-utfordrer Vishy Anand fra India i 9. runde av Wijk aan Zee-turneringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Carlsen spilte med svarte brikker og etter 32 trekk ble spillerne enig om remis. Fram til da hadde sjakk-computerne et lite overtak for den indiske sjakkveteranen, som har tapt to VM-turneringer mot Carlsen.

– Følelsen er bra. Jeg kunne ikke håpet på mer enn dette, så jeg er kjempefornøyd, sier Magnus Carlsen til TV 2, som sender turneringen på Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Etter ni spilte kamper er nordmannen med og kjemper om seieren i turneringen han har vunnet fire ganger. Han står med seks poeng.

– Vi får se hvordan det går i de andre partiene. Jeg må først og fremst fokusere på mitt eget spill. Jeg har noen spennende partier mine største konkurrenter i de neste rundene, sier Carlsen.

I 10. runde onsdag skal Carlsen spille med hvite brikker mot amerikanske Wesley So. Det var amerikaneren som vant fjorårets turnering foran blant andre Carlsen.

I Challenger-turneringen i Wijk aan Zee spilte en annen nordmann, Aryan Tari, også remis. Han møtte nederlenderen Benjamin Bok. I sammendraget holder har Tari fire poeng et stykke bak teten.

(©NTB)