Draktkaos for Mkhitaryan

Henrikh Mkhitaryan må bruke forskjellige draktnumre i Premier League og Europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrikh Mkhitaryan ble mandag Arsenal-spiller i en byttehandel som gjorde at Alexis Sánchez gikk til Manchester United.

Armeneren er tildelt Sánchez' tidligere draktnummer, men han får ikke lov til å bruke nummer sju i Europaligaen, melder Arsenal på sine nettsider tirsdag.

Ettersom Sánchez brukte samme nummeret i gruppespillkampen mot Köln i september, får ikke andre Arsenal-spillere benytte seg av samme siffer bakpå drakten denne sesongen, ifølge Det europeiske fotballforbundets regelverk.

Dermed må Mkhitaryan, som hadde 22 på trøyen i Manchester United etter overgangen fra Dortmund i 2016, spille med et annet draktnummer i Europaligaen denne sesongen. Arsenal er klare for 16-delsfinalen i turneringen og møter det svenske sensasjonslaget Östersund i februar.

– Nummeret kommer til å bli bekreftet snart, skriver Arsenal.

Arsenal er nummer seks i Premier League med fem poeng opp til Liverpool på fjerdeplass. Vinneren av Europaligaen vil imidlertid bli kvalifisert til neste sesongs utgave av Mesterligaen, uavhengig av plassering i Premier League.

Det var på den måten Manchester United kvalifiserte seg forrige sesong.

– Jeg er veldig glad for å få avtalen i havn og for å være på plass. Det er en drøm som går i oppfyllelse, for jeg har alltid drømt om å spille for Arsenal. Nå er jeg er, og jeg vil gjøre mitt beste for å skrive historie med denne klubben, sa Henrikh Mkhitaryan da han ble presentert som Arsenal-spiller mandag.