Chelseas Alvaro Morata og Cesc Fabregas er begge skadet.
Chelseas Alvaro Morata og Cesc Fabregas er begge skadet. Foto: Kirsty Wigglesworth

Stjerneduo ute mot Arsenal

Skadetrøbbel for Chelsea før semifinalen mot Arsenal. Antonio Conte bekrefter også at vingback forlater klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-manager Antonio Conte avslørte på pressekonferansen før den avgjørende semifinalekampen i ligacupen mot Arsenal at stjernespiss Alvaro Morata og midtbanemaestro Cesc Fabregas begge var uaktuelle grunnet skade.

Fabregas har en strekkskade, mens Morata har et ryggproblem. Keeper Thibaut Courtois, midtstopper Gary Cahill og midtbanespiller Danny Drinkwater er alle usikre til onsdagens kamp på Emirates.

Conte, som aldri har vunnet en cup som trener før, bekreftet også at venstre vingback Kenedy kommer til å gå på lån til Newcastle.

– Han har et stort potensial og trenger å spille regelmessig, slo manageren fast.

Nærmer seg spillerkjøp

Det gjør et kjøp av Romas vingback Emerson Palmieri (23) mer aktuelt. Grunnen til at Kenedy ikke har gått på lån tidligere er at Chelsea ikke har hatt en erstatter klar. Det virker de å ha nå. Conte sa likevel at han ikke krever et kjøp.

– Om klubben låner en spiller, kjøper en eller vil satse på en ung spiller som Dujon Sterling, er jeg klar for det, sa Conte, som ikke ville si noe om forhandlingene mellom Chelsea og Roma for Palmieri og Edin Dzeko (32).

Skal vi tro meldinger i britiske og italienske medier, er Palmieri-overgangen så godt som klar, mens forhandlingene rundt Edin Dzeko pågår.

I Dzekos tilfelle skal Roma være villig til å sikre seg en økonomisk gevinst for 32-åringen, men spissen selv vil ha forsikringer om at han får spille mye. Et forhandlingspunkt er også kontraktslengde. Chelsea har som regel at de ikke gir langtidskontrakter til spillere over 30 år.

Bekreftet Aubameyang-forhandlinger

Nysigneringen Henrikh Mkhitaryan er ikke spilleklar for Arsenal til onsdagens semifinale.

Tirsdag sa manager Arsene Wenger at Aaron Ramsey og Nacho Monreal, som herjet i en halvtime mot Crystal Palace i helgen, kan være i kamptroppen. Verken Olivier Giroud eller Danny Welbeck er klare for kamp.

Wenger snakket også om et kjøp av Dortmunds stjernespiss Pierre-Emerick Aubameyang.

– Man vet aldri hvor nær man er en overgang. Han er et mulig kjøp, men vi har også andre alternativer. Akkurat nå er vi ikke nær et kjøp av ham eller noen andre, sa Wenger.