Janne Jemtland begraves i Veldre kirke i Brumunddal fredag, opplyser broren hennes, Terje Opheim til TV 2.

Den 36 år gamle kvinnen etterlater seg to mindreårige barn og broren ber media vise respekt ved begravelsen.

– Det viktigste nå er å beskytte barna og den nærmeste familien i sorgen. Vi vil tillate at media er tilstede under begravelsen og samarbeider med politiet for å sette grenser slik at det skjer på en respektfull måte, spesielt av hensyn til barna, sier broren.

Takket for støtten

Han har vært talsmann for familien siden søsteren ble meldt savnet og siden ble funnet drept. I et Facebook-innlegg som han la ut etter at ektemannen til Janne ble siktet for drapet, takket han for medfølelsen familien har fått fra venner, kjente og ukjente.

Jemtlands ektemann ble pågrepet, siktet for drapet på 36-åringen fredag for snart to uker siden. Da hadde politiets krimteknikere tidligere på dagen gått inn i ekteparets bolig, i søken etter spor som kunne oppklare mysteriet.

Pågripelsen skjedde etter flere ukers etterforskning, etter at Jemtland ble meldt savnet av ektemannen morgenen 30. desember i fjor. Leteaksjonen startet ikke før dagen etter, 31. desember.

Mener hun ble drept hjemme

Samme helg ble hun funnet død i Glomma, etter at ektemannen forklarte hvor liket lå. I forrige uke kunne politiet fortelle at de mener drapet skjedde hjemme i ekteparets bolig i Brumunddal.

– Vi bekrefter at eiendommen som sådan er det vi betrakter som åstedet for handlingen, sa politiadvokat André Lillehovde van der Enyden.

Han ønsker ikke å gå i detalj om resultatene av obduksjonen av 36-åringen, eller hva ektemannen har forklart.