Mowinckel med karrierebeste – tre hundredeler fra seier

Ragnhild Mowinckel leverte strålende i Italia, men klarte akkurat ikke å ta karrierens første seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Ragnhild Mowinckels andreomgang øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Ragnhild Mowinckel (25) er i OL-form. Det viste Molde-alpinisten for alvor i Italia da hun tirsdag kjørte ned til andreplass i storslalåm - tre fattige hundredeler bak vinneren Viktoria Rebensburg.

– Det var vilt. Det kjentes at man var i en situasjon du aldri har vært i før. Jeg tenkte heller bare å gi gass. Jeg har sagt det før også, uten å fungere, men jeg skulle prøve. Det gikk litt på halv tolv midt i løypen, men jeg er kjempefornøyd med å dra det helt inn til mål, sier hun til TV 2.

– Det er en helt fantastisk dag, og å få pallplass i storslalåm er noe jeg har lengtet etter lenge. Det er bare å se på utøverne bak meg. Det er noen jeg har sett opp til i mange år, så det er utrolig rart å være rundt dem, fortsetter Mowinckel.

Mowinckel ledet etter den første omgangen og hadde ni hundredeler ned til Rebensburg på tredjeplass. Dessverre ble tyskeren for sterk andre gang ned bakken, men andreplassen vil nok likevel føles som en seier for Mowinckel under én måned før OL.

– Det ble litt stakkato i mellompartiet og jeg kjørte på rumpen et par steder, så det blir litt halv tolv. Viktoria gjorde en utrolig bra jobb og det er vanskelig å heade etter den, så jeg er bare glad jeg var i nærheten, sier Mowinckel.

Hun strakk armene til værs og gliste på karakteristisk vis i målområdet da hun innså at pallplassen var et faktum.

25-åringen har for alvor begynt å prikke formen mot OL de siste ukene og månedene. Denne sesongen har Molde-jenta notert seg for ti topp-ti plasseringer i verdenscupen, hvorav foreløpig karrierebeste kom med tredjeplassen på super-G i Val d'Isere like før jul.

– Jeg håper det (å være i form til OL). Jeg har en utrolig bra formkurve frem til nå, så jeg håper å leve videre på den. Akkurat nå nyter jeg det å stole på egen skikjøring, sier Ragnhild Mowinckel.