Tettstedet Drag i Tysfjord kommune er stedet hvor flertallet av overgrepene mot barn og mindreårige skal ha skjedd. Det opplyste politiet på en pressekonferanse hvor de la frem en rapport om politiets arbeid med den såkalte Tysfjord-saken.
Tettstedet Drag i Tysfjord kommune er stedet hvor flertallet av overgrepene mot barn og mindreårige skal ha skjedd. Det opplyste politiet på en pressekonferanse hvor de la frem en rapport om politiets arbeid med den såkalte Tysfjord-saken. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix

Tysfjord-saken: Starter etterforskning mot politimann

Spesialenheten har satt i gang etterforskning av en polititjenestemann som er anmeldt for å ha forsømt seg i etterforskningen av overgrepssakene i Tysfjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet er anmeldt for å ha unnlatt å avverge en straffbar handling i forbindelse med den omfattende Tysfjordsaken. Etterforskningen er basert på en anmeldelse fra en mann i april 2017, melder Fremover.

Til sammen er det avdekket 151 overgrepssaker i Tysfjord. Per Martin Utkilen, etterforskningsleder for Midt- og Nord-Norge, opplyser til Fremover at beslutningen om å etterforske en konkret tjenestemann ble fattet i forrige uke.

– Anmeldelsen er todelt og handler både om en sak som angår vedkommende selv, og en som omhandler flere andre personer, sier han.

Påstanden er at flere overgrep kunne vært avverget om politiet hadde agert som det burde.

– Spesialenheten vil ikke bare etterforske saken i forhold til straffelovens bestemmelser om plikt til å avverge straffbare forhold, men også i forhold til bestemmelser om tjenesteplikten, opplyser han.

(©NTB)