Sønnen sa «pappa» for første gang mens Staysman var på Farmen

Det tok på å være borte fra sønnen i flere uker, forteller Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er inne i den fjerde uka på Farmen kjendis, og på Finnsvika gård i Halden begynner deltakerne å kjenne på savnet etter livet der hjemme.

Enda tyngre ble det for kjendisene da de onsdag kveld fikk brev hjemmefra – en påminnelse om at de er halvveis i oppholdet på gården, og et livstegn fra familie og nære.

Aller tyngst ble det for Lene Elise Bergum (46), som har en ni år gammel sønn hjemme. Da brevet kom, brøt hun sammen i gråt, og nektet å lese brevet.

Sier «pappa, pappa!»

Men det ble også tårevått for artisten Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35). Tårene trillet mens han leste det rørende brevet fra kona Tina Thorbjørnsen (27). Hun skrev nemlig om minstesønnen Lennox, som var to år gammel da Staysman var på gården.

– Sønnen min har sagt pappa for første gang, mens jeg er her. Hver gang noen banker på hjemme nå, så sier han «pappa, pappa!» fordi han tror det er jeg som kommer hjem. Når man drar fra små barn, så utvikler de seg så sykt fort ... Det blir koselig å komme hjem, sier han inne på Farmen-gården.

Til TV 2 forteller han at det var en sterk opplevelse å få brevet.

– Man blir jo brått påminnet at det er et liv utenfor Farmen også. Det setter ting litt i perspektiv. Ting som kanskje var sykt viktige ti minutter tidligere inne på gården, ble brått ikke så viktig lenger, forteller Staysman.

PÅ GÅRDEN: Stian Staysman trives godt på Finnsvika gård i Halden – her er han avbildet sammen med hunden Snufs. Foto: Alex Iversen / TV 2
PÅ GÅRDEN: Stian Staysman trives godt på Finnsvika gård i Halden – her er han avbildet sammen med hunden Snufs. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Når kona mi skrev om sønnen i brevet, kom det en svær klump i halsen. Heldigvis skiftet hun emne ganske fort. Hvis ikke hadde jeg sikkert knekt helt, sier han videre.

Staysman har også sønnen Viktor (9) fra et tidligere forhold. Han savnet begge sønnene og kona da han var bortreist, men han er vant til å være mye borte med jobben.

– Det var deilig å komme hjem til dem, men jeg fikk bare noen dager hjemme før jeg stakk på turné. Heldigvis har vi hatt mye tid med hverandre denne høsten, sier han.

Fikk mer motivasjon

Mens Lene var overbevist om at hun kom til å reise hjem hvis hun åpnet brevet, mener Staysman at det ga han mer motivasjon.

– Jeg fikk supermotivasjon av å få brevet, sier han.

– Det var aldri noe tema å reise hjem. Jeg har jo vært med på noen realityshow tidligere, og vet hva det handler om. Det er jo litt fint å føle på at man savner noen også. Da bllir det jo ekstra godt når man ser dem igjen.

Staysman trivdes godt på gården – faktisk så godt at han tidligere i januar fortalte at han vurderer å kjøpe gården.

– Gården har jo den råeste beliggenheten. Tenk å ha den som hytte! sa han den gang.

Lene Elise reagerer sterkt når de får en overraskelse på Farmen kjendis-gården