Seriøst matglede med asiatiske fiskekaker

Prøv en ny smaksvri på de tradisjonelle fiskekakene!

Tirsdag fikk Wenche besøk av Jeanette Roede, som bydde på seriøst matglede da de lagde asiatiske fiskekaker.

Oppskrift hentet fra kokeboken Seriøs Matglede av Jeanette Roede og Kari H. Bugge.

Asiatiske fiskekaker

Ca. 20 stk:

  • 1 kg hyse, sei eller torskefilet, skinn og benfri
  • 50 g frisk koriander
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss fishsauce
  • 50 g green curry paste
  • 2 egg
  • 1 ss honning
  • 50 g frosne erter
  • 240 g fullkornsris
  • olje til steking
  • 200 g ruccola- mikssalat
  • 120 g sweet chilisauce

Finhakk koriander og hvitløk. Kjør sammen med fishsauce i en hurtighakker til blandingen blir glatt. Hell over i en stekepanne, tilsett curry paste og la alt trekke/småkoke i 2-4 min til aromaen utvikler seg godt. Avkjøl.

Del fisk i biter, legg i en foodprocessor sammen med avkjølt currypaste, egg og honning. Kjør sammen i 2-3 min til en glatt litt «klissete» fiskefarse. Bland inn grønne erter med en slikkepott.

Bruke en skje og en fuktet hånd og form til fiskekaker. Legg på en tallerken /fjøl og sett kaldt i ca 30 min.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Varm olje i en stekepanne og stek fiskekakene på middels varme i ca 3 min på hver side til de er gylne og gjennomstekte. Server med fullkornris, salat og sweet chili saus.