Maiken tok et oppgjør med Erlend Elias før han trakk seg fra Farmen kjendis

Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) avslører at det var dårlig stemning mellom Erlend Elias Bragstad (35) og resten av gruppa da han trakk seg fra Farmen kjendis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter tre uker på Farmen kjendis-gården valgte Erlend Elias Bragstad (35) å trekke seg fra innspillingen.

Kjendisstylisten har tidligere fortalt til TV 2 at han valgte å reise hjem fordi det ble dårlig stemning på gården.

– Om du føler at alle er imot deg, så er det ikke så lett å være der, sa Erlend Elias til TV 2 den gang.

Dårlig stemning

Tirsdag gjestet modell Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) «God morgen Norge».

Der fortalte hun at de andre synes det var trist da Erlend Elias valgte å reise hjem, og at dette ikke var noe resten av gruppa ønsket.

Maiken er derimot enig i at det ikke var god stemning mellom Erlend Elias og de andre den siste tiden inne på gården.

– Jeg tror at Erlend trakk seg fordi han følte at det hadde vært veldig mye styr rundt ham da han var storbonde. Han skjønte kanskje at det ikke var så god stemning mellom han og gruppa lenger, og da følte han at det var naturlig å heise det hvite flagget, pakke tingene sine og dra hjem, sier Maiken i «God morgen Norge»-intervjuet.

Se hele intervjuet i videoen i toppen av saken.

Intrikat spill

Samme uke som Erlend Elias trakk seg, var han involvert i et intrikat spill på gården. Han og Jegertvillingene-Johanne Thybo Hansen (26) hadde planlagt at hun skulle tape ukens tvekamp med vilje og reise hjem.

Erlend Elias, som var storbonde, valgte derfor Inga Berit Lein (36) som førstekjempe, og ba henne om å velge Johanne som andrekjempe.

Utover uken ombestemte Johanne seg og ønsket å bli på gården likevel, men det hele endte med at hun uansett måtte ut i tvekamp mot Inga Berit. Det var Johanne som tapte tvekampen og røk ut av konkurransen.

Tok et oppgjør

Maiken avslører at resten av gruppa fikk inntrykk av at Erlend Elias denne uken hadde lagt en plan om å bli storbonde for tredje gang dersom Johanne røk ut av Farmen kjendis.

Like før Erlend Elias valgte å trekke seg, tok Maiken et oppgjør med han. Samtalen, som var på tomannshånd, ble ikke vist på TV.

– Jeg sa rett ut til Erlend at gruppa var dessverre ikke interessert i at han skulle bli storbonde igjen, siden lederstilen hans ikke hadde fungert, forklarer Maiken.

– Jeg sa: «Erlend vi er glad i deg og du er supermorsom, men om du blir storbonde igjen, så blir det mest sannsynlig et helvete og det vil ikke fungere», legger hun til.

Maiken mener at dette kan ha påvirket Erlend Elias til å trekke seg.

– Han skjønte at vi ikke var så veldig positive til å få han som storbonde igjen. Så det kan også ha hatt en innvirkning på at han valgte å dra hjem, sier Maiken.

Erlend Elias har tidligere uttalt til TV 2 at det ikke stemmer at han hadde lagt en plan for å bli storbonde for tredje gang.

Balanse i gruppa

Etter at Erlend Elias hadde forlatt Farmen kjendis-gården, ble det en lettere stemning i gruppa, forteller Maiken.

– Det er litt trist å si, men det ble mer balanse i gruppa og trykket ble lettet etter han dro. Det hadde vært veldig mye styr rundt et par situasjoner han var involvert i og noen valg han hadde tatt som storbonde, sier hun.

– Da han dro, forsvant litt av stresset vi deltakerne hadde følt på, så det ble en mer avslappet stemning, legger hun til.

Konflikter

De tre første ukene av Farmen kjendis har det vært mange konflikter på gården. Erlend Elias og Frank Løke (37) kranglet høylytt på det første tinget, som endte med at Erlend Elias avbrøt innspillingen i sinne. Erlend Elias og Mira Craig (35) hadde også sine uenigheter.

Maiken mener at Erlend Elias arbeidsinnsats og lederstil har noe av skylden for konfliktene.

– Jeg tror det ble så høy temperatur inn på gården på grunn av måten Erlend gjorde ting på. Han satt mye stille og drakk kaffe, og han var ikke like flink til å være med i gruppa og jobbe selv. Han gjorde det beste han kunne på sin måte, men det fungerte ikke i forhold til hvordan vi andre jobbet, sier hun.

– Når man er i en situasjon hvor det er lite mat og man jobber tolv timer fysisk hver dag, så blir man fort irritert om den som skal lede gruppa ikke bidrar, sier Maiken.

Lagt Farmen bak seg

Erlend Elias har på sin side tidligere uttalt til TV 2 at det ikke stemmer at han var lat inne på gården. Han hevder at arbeidsoppgaven han gjorde ikke har blitt vist på TV, og han mener at har blitt feil fremstilt i Farmen kjendis.

Erlend Elias avslo invitasjonen fra «God morgen Norge», og han ønsket ikke å stille til intervju med TV 2 tirsdag.

I en sms til TV 2 skriver han at han nå føler seg ferdig med Farmen kjendis.

«Farmen er et eventyr jeg nå har lagt bak meg. Takk til alle som jeg fikk den glede av å bli kjent med, både av deltakere og de i produksjonen. Ønsker Maiken lykke til som storbonde», skriver Erlend Elias.

Ny storbonde

Denne uken er det nemlig Maiken som er storbonde på Farmen kjendis-gården, og hun prøver seg på en annen lederstil.

– Jeg føler at jeg er en annerledes storbonde enn Erlend. Jeg er langt i fra perfekt, og det er en vanskelig rolle. Men forskjellen på meg og Erlend er at jeg deltar mer og passer på at folk gjør hva de skal. Men samtidig inntar jeg en mammarolle, så det kan hende at jeg blir litt masete, sier hun.

Se «Dagens God morgen Norge» hver mandag til torsdag kl. 19.00 på TV 2.

«Farmen kjendis» ser du på TV 2 mandag, onsdag og søndag. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.

.