Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 har fra svært sikre kilder at Pål Golberg har vunnet kampen om den siste plassen i herrenes sprint-tropp i OL.

Det betyr at sprintlaget i OL blir bestående av Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Eirik Brandsdal og altså Pål Golberg.

Trolig har Golbergs andreplass på den klassiske sprinten i verdenscupen i Finland før jul vært utslagsgivende i vurderingen. Turvoll Fossli har ikke vært på pallen denne vinteren, men har to finaleplasser.

Sist helg hadde Turvoll Fossli muligheten til å kvalifisere seg til OL, men falt under den klassiske sprinten i Planica.

24-åringen opplever på nytt å måtte følge et mesterskap fra sidelinjen. Han var også aktuell til VM i både Falun (2015) og Lahti (2017).

Turvoll Fossli deltok under prøve-OL i Sør-Korea sist vinter. Da ble han nummer to på sprinten.

Til helgens prøve-VM i Seefeld er Turvoll Fossli å se i troppen, men ikke Golberg. Landslagssjef Vidar Løfshus har uttalt at resultater under rennet i Østerrike ikke har noe å si for OL-uttaket.

Golberg har fire verdenscupseirer på CV-en og en femteplass fra Val di Fiemme i 2013 som beste VM-resultat. Deltakelse i Sør-Korea blir 27-åringens andre møte med OL. Under lekene i Sotsji i 2014 ble Golberg nummer 17 på 15-kilometeren.