Hegerberg i tårer: – Det blir så personlig i angrepene og kommentarene deres

TV 2 var med i dagene etter at Ada Stolsmo Hegerberg sluttet på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stjernemøte med Ada Hegerberg på TV 2 og Sumo onsdag kl. 22.10!

I onsdagens følelsesladde episode av Stjernemøte med Ada Hegerberg (22), får vi komme bak kulissene da det stormet som verst rundt Lyon-spissen etter at hun ga seg på landslaget i august 2017.

Dagene etterpå ble vanskelige da 22-åringen skulle takle reaksjonene fra både NFF og media etter at nyheten sprakk.

Etter å ha blitt intervjuet av VG på et hotell i Lyon dagen etter at hun sluttet på landslaget, bryter Hegerberg ut i gråt. TV-bildene viser at en tydelig opprørt Hegerberg må trøstes av mamma Gerd.

– Noen ganger må man bare la følelsene ta overhånd. Jeg føler jeg har lært utrolig mye etter denne prosessen. Nå vet jeg veldig godt hva jeg tåler, sier hun om episoden.

Opprørt

Etter at Hegerberg i en pressemelding 29. august meddelte at hun tar en pause fra landslagsspill, ble medietrykket enormt. NFF og landslagssjef Martin Sjögren uttrykte overraskelse og skuffelse over beslutningen, og i en samtale med mamma Gerd sier en opprørt Hegerberg at hun er skuffet over hvordan NFF responderte.

– Jeg ønsker jo ikke noe vondt for disse menneskene. Det blir så personlig i angrepene og kommentarene deres. Det har ikke vært min intensjon i det hele tatt å skape en sånn røre.

Familien har vært viktig for jenta fra Sunndalsøra i tiden før og etter beslutningen. Moren, Gerd Stolsmo, reiste til Lyon for å støtte datteren gjennom etterdønningene. Hun var til stede gjennom hele prosessen i dagene etterpå, og hjalp til med å håndtere medietrykket. Hegerberg legger ikke skjul på at familien har vært viktig.

– Jeg tror ikke jeg hadde vært tøff nok til å ta den beslutningen for meg selv hvis jeg ikke hadde hatt dem i ryggen.

Mediastorm

Det er ingen tvil om at det hele går innpå Hegerberg. I bilen på vei til trening snakker en opprørt Hegerberg om de massive reaksjonene.

– Det jeg ikke liker, er at jeg vet at det kommer til å komme mye, men det kommer så mange ting på siden. Jeg er en person som trenger å planlegge ting i hverdagen min for å yte maks. Jeg kan ikke være på, på, på hele tiden.

Da Ada Stolsmo Hegerberg (22) forlot landslaget i august, skapte det en mediastorm sjeldent sett før i norsk kvinnefotball. Etter å ha bøttet inn mål og høstet trofeer i toppklubben Olympique Lyonnais hadde årets spiller i Europa i 2016 manglende motivasjon til å spille på landslaget. Hegerberg ville fokusere på å utvikle seg i Lyon.

Hegerberg kom også med kritikk av NFF og listet opp en rekke punkter der hun så forbedringspotensial, blant annet i plannleggingsfasen og i dialogen på landslaget.

I Stjernemøte møter seks av Norges aller største idrettsnavn hverandre. I en samtale med Johannes Høsflot Klæbo sier Hegerberg at beslutningen om å gi seg på landslaget var vanskelig å komme fram til.

– Selve beslutningen kostet mye energi. I tiden etterpå har det vært tøft. Det ble utrolig mye styr med selve situasjonen, som gjerne skulle vært unngått. Det var ikke tanken med det i det hele tatt.