– Liverpool trenger noen med Coutinhos egenskaper

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre mener Liverpool savnet en spillertype som Philippe Coutinho i det pinlige tapet mot Swansea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Liverpool smått sensasjonelt tapte mot Swansea øverst!

Det var bare åtte dager siden Liverpool hadde endt Manchester Citys utrolige rekke på 22 kamper uten tap i Premier League, men mot tabelljumbo Swansea gikk Jürgen Klopps menn på trynet.

Alfie Mawson scoring etter et hjørnespark fem minutter før full tid holdt til 1-0-seier.

– Det er typisk Liverpool, kommenterte Premier League-ekspert og tidligere dommer Mark Clattenburg i TV 2s studio.

Få Liverpool-supportere kjente på savnet av Philippe Coutinho etter 4-3-seieren over Manchester City, og i TV 2s Premier League-studio ble det hevdet at salget av brasilianeren til Barcelona «fremstår som tidenes business».

– Trenger boksåpnere
TV 2s Premier League-ekspert mener kampen Swansea viser at Liverpool likevel kommer til å savne Coutinho.

– Det er to måter å spille ut et lag som ligger så lavt. Den ene er å være gode på førsteberøring og bytte posisjoner, eller å ha enkeltspillere til å ta av én eller to spillere for å ha overtall. Etter Manchester City-kampen ble det snakket om at ingen savner Coutinho, men det var et kampbilde Liverpool mestrer, sier Petter Myhre.

I slike kamper som denne trenger Liverpool noen boksåpnere, som det så populært heter, og de egenskapene har Coutinho, i tillegg til at han har skuddfoten, fortsetter Premier League-eksperten.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har flere ganger uttalt at de ikke nødvendigvis kommer til å foreta seg noe på overgangsmarkedet denne måneden for å erstatte Philippe Coutinho. Liverpool har vært hyppigst koblet til Thomas Lemar og Naby Keïta, men det har vært stille den siste tiden.

– Noe tamt over Liverpool
Liverpool skapte nok sjanser til å score mot Swansea, blant annet den enorme dobbeltsjansen til Roberto Firmino og Adam Lallana på overtid.

– Det var noe tamt over Liverpool. Jeg synes ikke de jobbet helhjertet defensivt som de har til å vane å gjøre, og det var en hullete bane som gjorde at ballen gikk sakte og man måtte bruke et ekstra touch. Liverpool er vanligvis gode i spill på førsteberøring, sier Petter Myhre.

TV 2s ekspert ville imidlertid ikke ta bort æren fra tabelljumbo Swansea, som med seieren bare har tre poeng opp til trygg grunn.

– All ære til Swansea. Spesielt at de tar ledelsen, ligger smalt og dypt og det lille som kommer, rydder Lukasz Fabianski opp i. Det var denne måten de kunne slå Liverpool. Samtidig hadde Liverpool en litt off dag i forhold til trøkket de vanlig har, sier Myhre.

Klopp var skuffet etter å ha tapt for første gang på fem strake ligaseire.

– Jeg er mer skuffet over spillet vårt enn resultatet, for resultatet er alltid er resultat av forestillingen. Vi var bare ikke gode nok, spesielt ikke i første omgang. Vi spilte ikke som vi ønsket, vi holdt ikke posisjonene og vi strakk ikke. Vi holdt ikke posisjonene vi ønsket, og så ga vi dem mulighet til å score på en andreball etter hjørnespark, oppsummerte Liverpool-manageren.