Pinlig tap for Liverpool mot tabelljumboen etter svake van Dijk-klareringer

Liverpool kunne økt luken ned til femteplassen, men snublet mot Swansea. TV 2s ekspert er lite imponert over rekordkjøpet Virgil van Dijks innsats på den avgjørende scoringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swansea - Liverpool 1-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Liverpool ville med seier over tabelljumbo Swansea øke luken ned til Tottenham på femteplass til hele fem poeng, men Alfie Mawsons scoring fem minutter før pause etter hjørnespark var nok til å sikre seg en smått sensasjonell 1-0-seier for waliserne.

830-millionersmannen Virgil van Dijk var tilbake i startoppstillingen, men var negativt involvert i forkant av scoringen. Først ga han bort to hjørnespark etter svake klareringer, før han klarerte den andre ned i beina på målscorer Mawson.

– Han skaper to cornermuligheter som ikke burde vært der, og så header han ballen rett ned i beina på Mawson. Jeg har sagt at van Dijk kommer til å bli en klar forsterkning innenfor 16-meteren, men der bommet jeg totalt, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre i sin analyse i pausen.

Swansea ligger fremdeles sist i Premier League, men har nå fått heng på lagene foran på tabellen og har bare tre poeng opp til trygg grunn. Liverpool er fortsatt nummer fire, men det er bare to poeng ned til Tottenham.

– Det var texas hele veien, men det var et Swansea-lag som heltemodig sto imot. De skapte ikke mye, men det gjorde heller ikke Liverpool, oppsummerer TV 2s ekspert Petter Myhre etter kampen.

Å slå Manchester City den ene uken, og så dra til Wales og tape mot tabelljumboen uken etter, er typisk Liverpool. Vi så det mot Burnley forrige sesong også, sa TV 2s ekspert Mark Clattenburg.

Alfie Mawson spilte en god kamp i forsvaret, i tillegg til å bli matchvinner.

– Det var hardt arbeid som gjorde at vi vant denne kampen. Liverpool har noen fantastiske spillere fremme i banen, og så fort vi slo litt av i første omgang, var de nær ved å straffe oss, sier Mawson.

Det nærmeste Liverpool kom scoring var Roberto Firminos stolpetreff på overtid. Adam Lallana misbrukte også den enorme sjansen på returen.

– Ett poeng hadde vært greit, men ikke det vi ønsket før kampen, så det hadde ikke gjort den noe bedre, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Van Dijk-sjanse
Virgil van Dijk inn fra start for Dejan Lovren var den eneste endringen Jürgen Klopp gjorde på laget som slo Manchester City for åtte dager siden.

– Det er en helt forskjellig oppgave enn mot Manchester City for Liverpool. Her må de spille seg gjennom et lavtliggende forsvar, sa TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller etter de første åtte minuttene.

Like etter var Sadio Mané farlig frempå. Senegaleseren stakk bak Swansea-forsvaret på en nydelig pasning fra Emre Can, men medtaket ble litt for langt og keeper Lukasz Fabianski fikk stoppet hurtigtoget.

Midtveis i omgangen var van Dijk nær å heade inn 1-0 på Alex Oxlade Chamberlains presise hjørnespark, men ballen gikk like utenfor.

Virgil van Dijk inntok servitørrollen etter halvtimen. En nydelig pasning i bakrom fant Mohamed Salah, men på volley satte egypteren ballen over.

– Der ser vi en ting Liverpool får med van Dijk. Han er nærmest som en quarterback, kommenterte Simen Stamsø Møller.

Sensasjonell Swansea-ledelse
Fem minutter før pause fikk Swansea sin første store mulighet, og waliserne tok meget godt vare på den. Van Dijk vant hodeduellen etter et hjørnespark, men ballen endte i beina på Alfie Mawson, som satte inn 1-0 for Swansea.

På overtid av første omgang vant Roberto Farmino ballen på midtbanen, fikk med seg Salah til venstre. Liverpools toppscorer slo inn til Sadio Mané, men den tidligere Southampton-vingen skled og misbrukte en god mulighet. Dermed lå Liverpool under 0-1 da lagene byttet side.

– Det er ganske så sensasjonelt at Swansea leder 1-0, sa Stamsø Møller.

– Frem til scoringen styrte Liverpool. De lå godt organisert, og det var ikke snakk om de at skulle bli tatt på kontringer, som de ofte har. Så slurvet Liverpool på noen kontringer, sa Premier League-ekspert Petter Myhre.

Slet med å bryte ned Swansea
Liverpool presset på i andre omgang, men slet med å komme til de enorme mulighetene. Etter en times spill fikk Mohamed Salah en god mulighet på frispark fra tjue meter, men Fabianski slo forsøket til hjørnespark.

– Det er halvhjertet av Liverpool, sa TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller midtveis i andre omgang.

Jürgen Klopp kastet innpå både Adam Lallana og Danny Ings, men det skapte ikke de store sjansene. Ings fikk en halvsjanse et kvarter før slutt, men en Fabianski hadde ingen problemer med å redde forsøket.

På overtid kom Mohamed Salah løs til høyre, men egypterens forsøk med høyrefoten fra kloss hold var ikke mye å skryte av og gikk utenfor.

– Taket er i ferd med å lette på Liberty Stadium. Det er fristende å si at ingen hadde sett for seg dette, sa Simen Stamsø Møller i sluttsekundene.

På overtid fikk Liverpool to enorme muligheter. Først headet Roberto Firmino ballen i stolpen, før Adam Lallana ikke fikk ordentlig klem på returen.