JOBBET SAMMEN FØR: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (venstre) og tidligere generalsekretær i Norges Cykleforbund, Bjørn Sætre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
JOBBET SAMMEN FØR: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (venstre) og tidligere generalsekretær i Norges Cykleforbund, Bjørn Sætre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

EX-generalsekretær Slår tilbake mot sykkelpresidenten:

Mener disse mailene viser at «glemt» millionregning er Tiedemann Hansens egen feil

– Om det er en administrativ tabbe, er den hos Bergen 2017 AS.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som TV 2 omtalte mandag, har det plutselig dukket opp en regning på over 1,5 millioner kroner hos Norges Cykleforbund (NCF). En regning som stammer fra 2014.

Denne regningen skulle opprinnelig ha vært i regnskapet til Bergen 2017 AS (selskapet som arrangerte sykkel-VM, journ.anm.), men har nå havnet i NCFs regnskap - noe som betyr at det er Sykkel-Norge som må ta den kostnaden.

Grunnen? «En administrativ feil hos forbundet», ifølge sykkelpresident, og tidligere daglig leder i Bergen 2017 AS, Harald Tiedemann Hansen.

Det får den tidligere generalsekretæren i forbundet til å reagere.

– Generalsekretæren videresendte fakturaen til sykkelpresidenten

Bjørn Sætre, som for litt over et år siden plutselig sluttet som generalsekretær i forbundet, mener nemlig at dette kun er Tiedemann Hansen og Bergen 2017 AS sin feil.

– Jeg vil tilbakevise påstandene om administrativ feil i NCF når det gjelder fakturaene fra OB Team/TV 2. Sykkelpresidenten forhandlet selv frem avtalen 11 februar 2016 og var på kopi da faktura til Bergen 2017 AS ble sendt Bergen 2017 AS via NCFs administrasjon. Generalsekretæren videresendte deretter igjen fakturaen til sykkelpresidenten/daglig leder i Bergen 2017 AS etter purring fra OB team 19.august 2016. Hvis det er er administrativ tabbe, så er den hos Bergen 2017 AS, sier Sætre til TV 2.

En mailkorrespondanse TV 2 har fått se mellom Sætre, Tiedemann Hansen og OB Team viser at alle partene var enige om utgangspunktet.

Mail: – Denne må du avtale og ordne på vegne av B17

I en mail fra sykkelpresidenten til OB Team 11. februar 2016 skriver han:

«Hei,

Vi bekrefter at vi ble enige om 1 mill på NCF i 2016 og 2017 med forfall slik du beskriver. Det resterende faktureres Bergen 2017 AS i 2017 etter nærmere avtale.»

I en mail 11. april 2016 skriver så Sætre, med kopi til Tiedemann Hansen, til OB Team:

«Vi bekrefter som tidligere avtalt og referert i mailtråden nedenfor at NCF vil betale i h.h. til følgende plan. · 1 million per år 2016 og 2017 med 50% i april og 50% i august, og det resterende beløpet på ca 1,554 mill betales av Bergen 2017 AS i 2017 etter nærmere avtale.»

Da OB Team så i august 2016 ba om tilbakemelding på faktura til Bergen 2017 AS og fakturaens forfallsdato, sendte Sætre følgende mail til Tiedemann Hansen:

MAILKORRESPONDANSEN
MAILKORRESPONDANSEN

Tiedemann Hansen har ikke svart på TV 2s henvendelser angående denne saken