Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sylvi Listhaug er ikke enig i sin forgjenger i Justisdepartementet, Per-Willy Amundsen, eller sin partileder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, sine tanker om at personer som blir dømt for seksuelle overgrep mot barn, skal kastreres.

Listhaug vil heller finne andre måter å hindre de hun kaller monstre, fra å forgripe seg.

Ville kastrere

Som justisminister mente Per-Willy Amundsen at han hadde løsningen på hvordan Norge bør bekjempe seksuelle overgrep mot barn. I et intervju med TV 2 i sommer sa Amundsen:

– Jeg mener tiden er kommet for at vi må vurdere medisinsk kastrering av personer som blir dømt for seksuelle overgrep mot barn, sa daværende justisminister Per-Willy Amundsen.

– Medisinsk kastrering, det høres ganske ekstremt ut?

– Nei jeg opplever ikke det som ekstremt, sa Amundsen i sommer.

– Andre virkemidler

Forrige uke ble Amundsen byttet ut som justisminister. Hans etterfølger, Sylvi Listhaug, er ikke like klar på om hun deler Amundsens syn på kastrering av overgripere.

– Nei, det er ikke noe som ligger i plattformen, og jeg mener vi skal jobbe med det, og se på hvilke grep vi kan bruke for å ta disse personene, og for å straffe dem, sier justisminister Sylvi Listhaug til TV 2.

Også regjeringskollega og Frps partileder, Siv Jensen, støttet forslaget til Amundsen da han var justisminister.

– Fremskrittspartiet har i vårt program tatt til orde for at vi vil åpne for medisinsk kastrering av voldtektsforbrytere som gjentatte ganger forgriper seg på unge uskyldige barn, sa Siv Jensen i et intervju med TV 2 i august i fjor.

Sylvi Listhaug er ikke like tydelig.

– Jeg er først og fremst statsråd i denne regjeringen, som består av tre partier, men vi skal jobbe intensivt for å se på hvilke virkemiddel som kan brukes for å stanse disse monstrene, sier justisminister Sylvi Listhaug til TV 2.

– Ønsker du ikke å svare på om du støtter kastreringsforslaget?

– Det er ikke noe som regjeringen har i sin plattform, og jeg ser ikke at det er et virkemiddel som vi kommer til å gå videre på. Jeg vil lete etter andre virkemidler, sier Listhaug til TV 2.