Bjøntegaard får sjansen på OL-sprinten

Erlend Bjøntegaard (27) er tatt ut til OL-sprinten i skiskyting sammen med Emil Hegle Svendsen og brødrene Tarjei og Johannes Thingnes Bø, melder NRK.

FÅR GÅ SPRINTEN: Erlend Bjøntegaard har levert bra denne sesongen. Nå blir han belønnet med plass på OL-laget. Foto: Roald, Berit
FÅR GÅ SPRINTEN: Erlend Bjøntegaard har levert bra denne sesongen. Nå blir han belønnet med plass på OL-laget. Foto: Roald, Berit

Det har den norske landslagsledelsen bestemt dagen etter at Bjøntegaard feide inn til tredjeplass på fellesstarten i Anterselva.

Karrierens første besøk på seierspallen i verdenscupen kom med andre ord på best mulig tidspunkt.

– De som går sprinten og jaktstarten i OL er to brødre Bø, Svendsen og Erlend Bjøntegaard, sier landslagstrener for skiskytterherrene, Egil Kristiansen, til NRK.

Kongsberg-utøveren får dermed sjansen foran Lars Helge Birkeland og Henrik L'Abée-Lund. Nylig var han også mannen som frarøvet Ole Einar Bjørndalen en plass i den norske OL-troppen.

– Han har vist formstigning og har pallplass på det siste rennet før OL. Og en pallplass teller mye, sier Kristiansen.

Birkeland er på sin side tatt ut til normaldistansen i OL sammen med Svendsen og Bø-brødrene. Mennenes normaldistanse gås 15. februar, mens sprinten og den påfølgende jaktstarten gås 11. og 12. februar.

Fra før er det bortimot helt sikkert at Birkeland, Bø, Svendsen og Thingnes Bø utgjør det norske laget på stafetten som avslutter skiskytternes OL.