TILBAKE: Tommy Kristiansen møter Oilers-publikumet i Stavanger for første gang, etter han forlot klubben etter forrige sesong.
TILBAKE: Tommy Kristiansen møter Oilers-publikumet i Stavanger for første gang, etter han forlot klubben etter forrige sesong. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix.

– Vet hvilke knapper jeg skal trykke på

Tommy Kristiansen (28) skal tukte gamle lagkamerater i Stavanger for første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stavanger Oilers - Sparta på TV 2 Sportskanalen og Sumo tirsdag kl. 18.50!

Etter at Tommy Kristiansen vendte hjem til moderklubben Sparta, har han møtt gamle lagkamerater i Stavanger Oilers to ganger.

I november trakk Sarpsborg-klubben det lengste strået, men forrige uke måtte Kristiansen spise gress etter et tungt 1-4-tap for vestlendingene.

I kveld gjester Sparta, og en revansjesugen Kristiansen, Stavanger for første gang etter at han forlot Oilers i sommer.

– Å reise tilbake til Stavanger er noe jeg både gleder, og gruer meg til. Det har vært mitt hjem de siste fire årene, og det har kanskje vært de fire beste årene i livet. Så det blir spesielt. Særlig når du har venner helt fra eieren av klubben, til vanlige folk på gata i byen. Men jeg må jo bare prøve å legge det til side, sier Kristiansen til TV 2.

– Kan bli litt buing

Kristiansen har hatt en god periode etter han kom tilbake til Sparta, med 16 poeng på 20 kamper. Ti mål og seks målgivende pasninger er det blitt for Kristiansen.

Selv tror 28-åringen at han blir tatt godt imot av sine tidligere fans.

– Jeg tror jeg blir tatt godt imot, men min spillestil er jo å være fysisk. Så det kan nok fort bli litt buing. Vi vil jo egentlig det også, for dette er en viktig match for oss i kampen om andreplassen, understreker han.

– Du vet vel hvilke knapper du skal trykke på for å provosere noen av spillerne litt også?

– Ja, det er vel et par jeg kjenner litt ekstra. Så jeg vet hvilke knapper jeg skal trykke på, ja. Samtidig vet jo de hvordan de skal sette ut meg også, så jeg regner med at gutta kommer til å være på meg fra start. Da gjelder det å holde hodet ekstra kaldt, og holde seg unna utvisningsboksen. Det blir viktig, sier han med et smil.

– Vil jekke dem ned

Etter at Oilers har tatt seks NM-titler på rad, har det nå blitt en tyngre sesong for siddisene med en sjetteplass.

Samtidig ligger Sparta på andreplass, 14 poeng bak serieleder Storhamar.

Kristiansen tror likevel at onsdagens kamp blir tøff. Vestlendingene har vunnet fire av de fem siste kampene.

– Vi kriger for andreplassen, så det er en viktig kamp for oss. Oilers har hatt en tøff sesong, men har fått ting litt mer på glid nå i det siste. Så vi reiser til Stavanger for å jekke dem ned igjen, sier Kristiansen, som var med å tape 1-4 da Oilers gjestet Sparta forrige uke.

Han advarer også mot å undervurdere Oilers i sluttspillet, selv om seriespillet har vært mer rufsete enn vanlig.

– De blir et farlig sluttspill-lag uansett. De har mange spillere med lang erfaring, og er uansett en av de største favorittene til et nytt NM-gull, mener Kristiansen.