SØSKEN: Nosizwe Baqwa og Tshawe Baqua er begge å se på TV 2 i programmene Århundrets stemme og Hver gang vi møtes i år.
SØSKEN: Nosizwe Baqwa og Tshawe Baqua er begge å se på TV 2 i programmene Århundrets stemme og Hver gang vi møtes i år. Foto: Espen Solli/TV 2 og Scanpix.

«ÅRHUNDRETS STEMME»-PREMIERE:

Nosizwe er søsteren til Tshawe Baqua: – Han har alltid tatt mye plass

Lillesøster Nosizwe Baqwa (35) er stolt av Madcon-broren og har lært mye av ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nosizwe Baqwa (35) er en av ti artister som skal konkurrere mot hverandre i det nye TV 2-programmet Århundrets stemme, som har premiere lørdag.

Nosizwe har gått i storebror Tshawe Baqwa (38) sine fotspor, og hun slapp sitt første album «In Fragments» høsten 2016.

Tshawe har tatt med lillesøsteren mye på jobb, og Nosizwe har både koret for Madcon og vært med å skrive låt for broren.

– Hvordan er det å være søsteren til Tshawe?

– Det er det samme som å være lillesøsteren hans når jeg var ti år. Han har alltid vært seg selv og alltid tatt fantastisk mye plass. Jeg har lang fartstid i å være lillesøsteren til Tshawe, forteller Nosizwe til TV 2 og ler.

LES MER: Dette er de ti deltakerne i Århundrets stemme.

– Vi har samme gener

Nosizwe Baqwas musikkarriere startet med at hun tok fiolintimer sammen med Tshawe. De to likte ikke læreren og sluttet. Senere ble det pianotimer og korsang og hun har også vært med i musikaler som Annie og Putti Plutti Pott.

– Vi har samme gener, men jeg har ikke fått Tsawes danse- og sangferdigheter, det her handler om at jeg må finne min form på det. Men Tshawe er god til å ta telefonen og han er en jeg kan spørre om råd, forteller hun.

Vil at seerne skal bli kjent med henne

Nosizwe startet som korist og har sakte men sikkert jobbet frem en solokarriere. Nå gleder hun seg til å være med i Århundrets stemme og at tv-seerne skal bli bedre kjent med henne.

– Jeg gjør dette her fordi jeg synes det er en ære å bli spurt. Jeg får lov til å stå på en scene og synge sanger jeg digger foran masse folk, sier Nosizwe.

Nytt konsept

Århundrets stemme er TV 2s nye direktesendte lørdagsprogram. Her skal ti artister synge kjente sanger fra de siste hundre årene, og det er TV-seerne som skal stemme frem en vinner etter ti uker.

FÅ OVERSIKT: Les alt om Århundrets stemme her.

Dette er de ti artistene som skal konkurrere om seieren: Øivind «Elg» Elgenes (60), Chris Medina (34), Guri Schanke (56), Eirik Søfteland (29), Nosizwe Baqwa (35), Jannike Kruse (42), Daniel Owen (18), William Hut (44), Frida Ånnevik (33) og Marianne Sveen (36).

Programmet skal ledes av Guri Solberg (41), mens ekspertpanelet består av Ivar Dyrhaug (68) og Bertine Zetlitz (42).

Se premieren av Århundrets stemme på TV 2 lørdag 3. mars klokken 20.00. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.

.