Klopp: – Han er virkelig tilbake

Sadio Mané og Liverpool reiser til Wales for å vinne sin sjette strake kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swansea - Liverpool på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no mandag fra kl. 20.30.

Etter ha å blitt det eneste laget i Premier Leauge til å slå Manchester City denne sesongen, venter langt mer overkommelig motstand for Liverpool mandag kveld. Swansea ligger på sisteplass på tabellen, og står med kun 17 poeng etter 23 spilte kamper.

I Liverpools første kamp etter Phillipe Coutinhos overgang til Barcelona tok en rekke andre spillere ansvar mot Manchester City. En av disse spillerne var Sadio Mané, som sto for ett av målene i seieren mot ligalederen.

Mané står nå med to mål på de siste tre kampene, og ting kan tyde på at senegaleseren er tilbake i gammel storform. Han har slitt med å dominere kamper slik han gjorde store deler av forrige sesong.

I form

Ifølge Jürgen Klopp har Mané funnet tilbake til selvtilliten etter en vanskelig periode som kulminerte i Merseyside-derbyet mot Everton forrige måned. Kampen endte med poengdeling etter en kostbar Mané-bom.

– Mot Burnley scorte han et fantastisk mål, men han hadde ikke en verdensklasse-kamp. Siden det har ting fungert og han er virkelig tilbake, sier Klopp ifølge Liverpool Echo.

– Sadio er en av spillerne som definitivt kan fylle tomrommet (etter Phillipe Coutinho) hvis man vil det. Hvis det er et tomrom. Men kun når han er i flytsonen. Nå er han det igjen. Det er jeg glad for fordi det hjelper oss mye.

Viktig brikke

En Sadio Mané i form er en viktig del av det fryktinngytende angrepet til Liverpool. Selv om senegaleseren denne sesongen har havnet litt i skyggen av Mohamed Salah og hans vanvittige målform (18 mål på 22 Premier Leauge-kamper), har Mané notert seg for ni mål fordelt på Premier Leauge og Champions Leauge denne sesongen.

– De to målene han scorte (mot Burnley og Manchester City), jeg vet ikke om mange spillere som kunne ha scoret disse målene, sier Klopp.

Premier Leauge-ekspert Petter Myhre mener Mané har blitt enda viktigere etter at Coutinho dro.

– Han har en annen, mer fysisk spillestil enn de andre angrepsspillerne. Man har Roberto Firmino som jobber hardt, og Mohamed Salah som er en hurtig bakromsspiss. Han har en blanding av de kvalitetene, samtidig som han har en enorm gjennombruddskraft.

Så gjenstår det å se om Sadio Mané og Liverpool fortsetter formkurven borte mot Swansea i kveld.

Kampen kan du se på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no med sendestart 20.30.S