Wenger: – Jeg kan ikke forstå at noen vil forlate Arsenal

Arsène Wenger mener at Alexis Sánchez er motivert av pengene når det nå går mot overgang til Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spekulasjonene rundt Alexis Sánchez (29) ser omsider ut til å få en ende.

Det er ventet at chileneren blir presentert som Manchester United-spiller mandag etter at han søndag kveld ble avbildet i den røde drakten, med nummer sju på ryggen, på Old Trafford-gresset.

– Hans siste kontrakt
Sánchez kommer til Manchester og blir ønsket velkommen med en ukelønn som kan være så høy som 5,4 millioner kroner og sign on fee på 160 millioner kroner.

Motivert av pengene, sier Arsenal-manager Arsène Wenger om det som blir Premier Leagues best betalte spiller.

– Jeg kan ikke forstå at noen vil forlate Arsenal, men etter 30 år med håndtering av overganger lærer man mye om folk. Som profesjonell var det kanskje hans siste kontrakt på toppnivå, en viktig kontrakt, sier Wenger ifølge Guardian.

Kontrakten til Sánchez hadde gått ut til sommeren og Arsenal har jobbet hardt i lang tid for å holde på angriperen som ga Gunners 79 mål på 172 kamper i Premier League. Til slutt ble kravene for høye og pengesekken for liten.

– Vi gjorde det vi kunne og gikk så langt vi klarte. Selv Manchester City trakk seg ut på slutten. Det viser at vi ikke hadde en sjanse til å gi ham en kontrakt, sier Wenger.

Se hva Brede Hangeland sier om Alexis Sánchez-overgangen i videovinduet øverst på siden!

Signerer to stjernespillere
Den franske ringreven innrømmer at Sánchez-sagaen har skapt støy og påvirket spillergruppen. Svaret på at det er et liv etter Sánchez i klubben kom i 4-1-nedsablingen av Crystal Palace lørdag.

Da hadde chileneren fått forlate troppen dagen før kamp for å starte sluttføringen av avtalen med sin nye arbeidsgiver. Nå blir Sánchez United-spiller mens Wenger får det uforløste potensialet til Henrikh Mkhitaryan tilbake.

Tiden vil vise om handelen var god eller dårlig, sier Wenger.

– Vi har forsøkt å finne den beste mulige løsningen, og den beste mulige løsningen er at vi mister en verdensklassespiller – jeg nekter ikke for det. Men vi mister ham ikke uten å få noen, sier Wenger.

– Vi har en sterk tropp som ikke er avhengig av én spiller, det er sikkert. La oss ikke glemme at dersom Alexis Sánchez drar, kommer det inn noen andre som har kvalitet. Det er ikke det at vi mister en spiller. Vi får en spiller også. Og vi er fremdeles aktive på overgangsmarkedet og prøver å få spillere inn.

Det er også ventet at Arsenal får tilslag på Borussia Dortmund-spiss Pierre-Emerick Aubameyang. Gaboneren var søndag i møte med Arsenal-direktør Ivan Gazidis og er rapportert å bli presentert som Arsenal-spiller innen de kommende dagene. Dermed kvitter Arsenal seg med én offensiv spiller, men får to tilbake.

– Hvordan får jeg plass til dem? Jeg spiller bare med de gode spillerne. De kan alltid spille sammen, sier Wenger.