STORE KONKURRENTER: Charlotte Kalla og Heidi Weng kommer til å kjempe om medaljer i OL om under én måned.
STORE KONKURRENTER: Charlotte Kalla og Heidi Weng kommer til å kjempe om medaljer i OL om under én måned. Foto: Bendiksby, Terje

Weng beundrer Kalla

Heidi Weng mener Charlotte Kallas «mesterskapshode» gir svensken en fordel før OL neste måned. Hun tror Kalla kommer til å ha gull med hjem fra Sør-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ble Kalla nummer to da Krista Pärmäkoski vant ti kilometer klassisk i verdenscuprennet i slovenske Planica. Svensken var drøyt tre sekunder bak finnen, mens treer Weng var halvminuttet bak der igjen.

I et intervju med svenske Aftonbladet får Weng spørsmål om hun tror Kalla kan få det tøft i OL, spesielt med tanke på at løpere som Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg ikke var med i Planica. Begge er naturlig nok på plass i OL.

– Man må alltid regne med de norske. Samtidig er Charlotte alltid utrolig god til å finne formen når det virkelig gjelder, noe jeg beundrer henne veldig for. Noen ganger har hun vært litt bak oss andre, men plutselig kommer hun til mesterskap og er dronningen, sier Weng til avisen.

– Hun er en å regne med. Charlotte er en jeg faktisk ser veldig opp til med tanke på å prestere når det gjelder. Kanskje jeg skal be henne om noen tips og råd, legger 26-åringen til.

Weng gjentar at Kallas vinnerskalle i mesterskap kan bli avgjørende under lekene i Pyeongchang.

– Vi andre er kanskje i toppen mer (i løpet av sesongen), men hun er utrolig god til å finne mesterskapsform. Jeg tror Charlotte kommer til å få gull i OL.

– På hvilken distanse da?

– 10 kilometer skøyting, svarer den norske verdenscuplederen.